Gazeteciler Konfederasyonu Üyeleri Siirt’te

Gazeteciler Konfederasyonu Üyeleri Siirt’te

Siirt Gazeteciler Derneği’nin organizasyonuyla aralarında 81 ilden 80’e yakın Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyeleri Siirt’te geldi.


Cuma akşamı gruplar halinde Siirt’e gelen heyetin onuruna akşam yemeği tertipleyen Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, gelen konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kezer Çayı kenarında bir lokantada düzenlenen törende konuşan Bakırhan, Türkiye’nin batısında bölgenin algısının farklı olduğunu ifade ederek, bu algıyı kırmak için empati yapılması gerektiğini vurguladı. Bakırhan, “Türkiye’nin batısında yaşayan insanlar sorarsanız bölgeyi var olan gerçeklerinden farklı bir şekilde tarif ederler. Ama gerçek tablo basın emekçilerinin yapacakları Siirt gezisinde görecekleri, üç halkın, üç dilin ve üç kültürün birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, bu kültürlerin çatışmadığı dayanıştığı ve yaşamı paylaştığı birlik içindeki bir kent tablosu olacaktır. Basın emekçilerinin görecekleri tablo bizim gıyabımızda çizilen fotoğrafa benzemiyor” dedi.

Geceyi Siirt’te geçiren heyete sabah erken saatlerinde büryan ikram edildi. Heyet adına Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Siirt Valisi Mustafa Tutulmazı’ı makamında ziyaret etti. Türkiye’de etkin bir basın örgütü kurduklarını belirten Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Siirt’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kolaylı, “6 Kasımda kurulan konfederasyonumuz ilk toplantısını yaptı. Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak’ın daveti üzerine Siirt’te ilk konfederasyon toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aslında yoğun bir katılım yapılacaktı. Ama şuan itibariyle 85-90 kişiye buraya gelebildik. Burada ayrıca gazetecilik konusunda çeşitli paneller tertipleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Siirt Valisi Tutulmaz ise, gazetecileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, zengin bir kültürü olan Siirt’in büryan kebabı ve perde pilavı ile ünlü kadim bir kent olduğunu söyledi.

Daha sonra desteklerinden ötürü Konfederasyon Başkanı Kolaylı Siirt Valisi Tutulmaz’a bir plaket verdi. Kolaylı yeni kurulan konfederasyonun ilk plaketinin Siirt valisine nasıp olduğunu söyledi.

Vali Tutulmaz da, vali olarak ilk plaketini Gazeteciler Konfederasyonu'ndan aldığını açıkladı

Heyetin 2 günlük Siirt gezisinde çeşitli etkinliklere katılacağı belirtildi. Son gün Tillo ilçesindeki tarihi mekanları gezecek olan heyetin daha sonra Siirt’ten ayrılacağı kaydedildi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile