Gazetecilerden Ebabil Kusuna Sefkat Eli

Gazetecilerden Ebabil Kusuna Sefkat Eli

Yozgat’ta gazeteciler tarafindan yolda bitkin ve halsiz halde bulunan Ebabil kusu, tedavisinin ardindan Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edildi.

Yozgat’ta görev yapan gazetecilerden Selma Sahin ve Semanur Koçaker, sabah saatlerinde ise giderken kaldirimin üzerinde bitkin ve halsiz bir sekilde duran Ebabil kusunu gördü. Kusun uçamadigini gören gazeteciler, yarali olabilecegini düsünerek kusu veterinere götürmek üzere yanlarina aldi.

Veterinerde Ebabil kusun kontrolünü yaptiran gazeteciler, kusu bir müddet besledikten sonra durumu, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine bildirdiler. Ekipler, Ebabil kusunu dogal ortamina birakmak üzere gazetecilerden teslim aldi.

Ise giderken kaldirimin üzerinde uçamayan bir kus gördüklerini söyleyen gazeteci Selma Sahin, “Kusu kaldirimdan aldik, su verip serinletmek istedik. Kusun hangi tür oldugunu da bilmiyorduk. Hemen veterinere götürdük.

Veteriner Ebabil kusu oldugunu söyledi.

Biz de Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerini aradik. Onlar da bu duruma kayitsiz kalmadilar ve kusu teslim ettik. Kusun bir hafta kadar onlarda kalacagini daha sonra uçmaya baslayinca dogaya salacaklarini söylediler” dedi.

Gazeteci Semanur Koçaker ise, “Yolda giderken uçamayan bir kus gördük. Biz de kanadinda bir sorun oldugunu ve sicaklardan dolayi bitkin düstügünü düsündük. Su alip içirmeye çalistik ama içmedi. Biz de kusu veterinere götürdük. O da bize Ebabil kusu oldugunu ve yavru oldugu için böyle bir sorun yasadigini söyledi.

Daha sonra Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerini aradik. Onlar da gelip kusu bizden teslim aldi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile