Gazetecilerin İtfaiye Aracının Merdivenindeki Zor Anları

Gazetecilerin İtfaiye Aracının Merdivenindeki Zor Anları

Edirne Belediyesi’nin aldığı yeni itfaiye araçlarının tanıtımında, aracın yangın merdiveniyle yükselen gazeteciler mahsur kaldı.

İlde Son yıllarda artmaya başlayan yüksek katlı binalardaki muhtemel bir olumsuzluğa karşı itfaiye filosu yetersiz kalmaya başladı.

Bunun üzerinde belediye, 17 katlı binalara yükselebilecek itfaiye aracı satın aldı. İki tanesi kılavuz, bir tanesi de 45 metre yükselebilen araçlar için Edirne Belediyesi önünde bir tanıtım töreni düzenlendi.

Burada konuşan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin sürekli büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirterek, bunun Sonucunda yüksek katlı binaların sayısının artmaya başladığını söyledi.

Bu amaçla itfaiye filosuna iki yeni araç eklediklerini anlatan Sedefçi, alınan araçlarla birlikte 17 katlı binalara ulaşacak imkana kavuştuklarını ifade etti.

Konuşmalarının ardından, önce belediye başkanı ve iftaiye yetkilisi, aracın yangın merdivenindeki sepete giderek sembolik açılış yaptı. Başkanın inmesinden Sonra 45 metre yüksekliğe çıkabilen merdivenin ucundaki platforma gazeteciler bindi. Yerden oldukça yüksek bir mesafe çıkan gazeteciler, aracın yangın merdevinindeki problemin azizliğine uğradı. Yukarıda mahsur kalan gazetecilerin içinde bulunduğu platform ters dönmeye başladı.

Zor durumda kurtarılmayı bekleyen gazetecilerin aşağı indirilmesi için itfaiye ekipleri seferber oldu. Ekiplerin yaklaşık 20 dakika süren çabası Sonucu yangın merdiveni yatay olarak başka bir itfaiye aracının üzerine indirilebildi. Ters dönen platformda zor anlar yaşayan gazeteciler, görevlilerin yardımıyla aşağı inebildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile