Gazetecilik barışına katkı sunmayı amaçlayan bir meslektir

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, ''Bizim anlayışımızda gazetecilik kamu yararını gözeten, topluma bir şeyler verebilmeyi, önderlik yapabilmeyi, toplumun gelişimine, barışına katkı sunmayı amaçlayan bir meslektir'' dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nin 4. olağan kongresi, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gazeteciler Birliği Başkanı Polat, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Birliğin kuruluşlarındaki amacın, Şanlıurfa'da yeni bir anlayışı kazandırmak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bizim anlayışımızda gazetecilik kamu yararını gözeten, topluma bir şeyler verebilmeyi, önderlik yapabilmeyi, toplumun gelişimine, barışına katkı sunmayı amaçlayan bir meslektir. Bizim eleştirdiğimiz, aşmak istediğimiz ve hatta ayaklarımızın altına almak istediğimiz gazetecilik anlayışı, bu mesleğin şahsi çıkarlar için yapılması, bu mesleğin toplum yararına değil de belirli güçlerin, reklamı, propagandası, toplumu uyutma kandırma mesleği olmasıdır. Bizim mücadelemiz mesleğin bu durumlara düşmemesidir. Biz üyelerimizi seçerken bu kriteri gözettik, üye sayımızın çok olması gibi bir derdimiz olmadı. Zaten ilk ortaya çıkarken de çıkışımız kolay bir çıkış değildi. Mevcut anlayışa, mevcut statükoya karşı bir direnişti, bir baş kaldırıştı.''

-Cemiyetler daha aktif olmalı

AA Siverek yurt muhabiri, gazeteci Şükrü Dolaş da yaptığı konuşmada, Birliğin daha aktif olması gerektiğini ifade etti.

Gazetecilerin üye oldukları birlik ve cemiyetlerin sadece basın mensubuna şiddet uygulandığı zaman değil, toplumsal olaylarla da ilgili açıklama yapıp görüş bildirmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bir gazetecinin kafasının kırıldığı zaman cemiyetleri görüyoruz basın açıklamalarında. Bu yanlıştır, toplumsal bir sorumluluk üstlenmiş meslek sahipleriyiz. Ben isterdim ki geçen gün bir emekçi taksici öldürüldü, ensesinden kurşun sıkılarak 3 - 5 kuruş için. Ben isterdim ki gazeteciler cemiyeti elini masaya vursun, emekçilerin hayatının bu kadar ucuz olmadığını anlatsın topluma, en azından tavrını koysun. Hükümet genelgeleri oluyor, yeni kanunlar oluyor biz sessiz kalıyoruz. Yani ben diyorum ki sesimizi yükseltelim illaki bir gazetecinin kafasına cop geldiği zaman değil, bir emekçinin ensesine kurşun sıkıldığı zaman da o kurşunun hesabını sormayı bilmeliyiz. Bu da bizim görevimiz olmalıdır.''

Daha sonra tek listeyle gidilen ve Veysel Polat, Şahban Kılıç, Müslüm Abacı, Talat Akay, Faruk Deveci, İbrahim Toru ve Mustafa Arısüt'ten oluşan yönetim kurulu listesi oy birliğiyle kabul edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile