'Gazi Kızı' Kocaoğlu, Herkesi Duygulandırdı

'Gazi Kızı' Kocaoğlu, Herkesi Duygulandırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, şehit aileleri için düzenlenen Körfez gezisindeki konuşmasıyla herkesi duygulandırdı.

Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 'nin 97. yıldönümü anısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İzmir 'deki şehit aileleri, Başkan Aziz Kocaoğlu 'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu 'nun evsahipliğinde Bergama Vapuru ile düzenlenen Körfez gezisine katıldı.

Çanakkale Savaşı 'nın canlı tanığı, İstiklal Madalyası sahibi merhum gazi Albay Hikmet Sualp'in kızı olarak, şehit ailelerinin duygularını en iyi anlayacak insanlardan biri olduğunu dile getiren Dr. Türkegül Kocaoğlu şöyle konuştu: “Çocukluğum Çanakkale 'de, babamın anlattıklarını dinleyerek geçti. Bu öyküleri dinleyerek babamın neden ağladığını o zaman anlayamazdım. Gün geldi tıp fakültesinde okumaya başladım. Babama kalçadan iğne yapmam gerekiyordu. İğne ileri gitmedi. Çünkü kalçasında saçma tanesine denk geldim. İşte o an babamın neden ağladığını, kulaklarının neden az işittiğini, köy ve kentlerde kalan İstiklal gazilerini neden bulmak ve onlara yardım etmek için çalıştığını, Atatürk 'ü niye çılgınca sevdiğini anladım. Şehitlerimizin canı pahasına sahip olduğu güzel vatan için çalışmak artık benim için ibadetti. Şehitlerimizin huzur içinde yatıp ruhlarının rahat etmesi için üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu.

Dr. Kocaoğlu 'nun bu sözleri, Bergama Vapuru 'nda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca, duyarlılığı nedeniyle Dr. Türkegül Kocaoğlu 'na teşekkür ederek tüm şehit aileleri adına çiçek takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile