Gazi Üniversitesi Kalite Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen Kalite Ödül Töreni Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçeklesti. Dört ana baslik ve üç düzeyde sahiplerini bulan Kalite Ödül Töreni’ne, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskani Prof. Dr. Ümit Koca ve üniversite birimlerinden temsilciler katildi.
Uluslararasi saygin derecelendirme kuruluslarinin yayinladigi siralamalarda derecelerimiz istikrarli bir sekilde yükseldi”
Düzenlenen ödül töreninde konusan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, göreve geldigi tarihten bu yana, arastirma üniversiteleri kategorisinde “A3” kategorisinden “A2” seviyesine yükseldiklerini dile getirerek, “Topyekun yürütülen kalite seferberligi 2022 yili Yüksekögretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programi çerçevesinde 5 yillik tam akreditasyonunu almaya hak kazandi. Uluslararasi saygin derecelendirme kuruluslarinin yayinladigi siralamalarda derecelerimiz istikrarli bir sekilde yükseldi. Geçtigimiz hafta üniversitemiz TS EN ISO 9001 2015 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandi. Ne mutlu ki tüm bu kutlu basarilari yasamak nasip oldu. Üniversitemizin misyon ve vizyonu dogrultusunda amaçlarimiza ulasabilmek için basariyi hedef alan etkili, verimli ve seffaf bir yönetim anlayisiyla üniversitemizdeki yönetsel süreçlerde bizzat bulunmaya gayret ettik. Bizlerin bulunamadigimiz noktada yönetim ekibimiz her düzeyde yönetisim süreçlerine liderlik ettiler. Bununla birlikte bu kurumun hepimizin oldugu inanciyla tüm iç paydaslarimizin süreçlere dahil edilmesini çok önemsedik. Paydas odakli yönetim yaklasimimizla tam katilim ve takim çalismasina çok önem verdik. Hem birimlerimizin hem personelimizin güçlendirilmesini destekledik. Bunun sonucunda hem kurum genelinde hem de birimlerimizde çok degerli iyilestirmeleri hayata geçirdiler. Pek çok birimimiz kendi alanlarinda çok önemli basarilara imza atarak bizleri gururlandirdilar” ifadelerini kullandi.
Kisi ve bilim olarak elde edilen basarilarin kuruma kattigi gücün önemli olduguna deginen Rektör Yildiz, “Bu basarilarin ardinda yatan sistem ve araçlarin kurum geneline yayginlastirilmasi amaciyla birim iyi uygulamalarinin kalite ödülleriyle taçlandirilmasi için bugünkü etkinligimizi gerçeklestirdik. Kalite ödülleri, birimlerimizin basariyla uyguladigi örnek sistemlerin diger birimlere de yayginlastirilmasina önemli bir araci olacaktir. Kurumsal akreditasyonun sürdürülebilirligi noktasinda bu iyi uygulamalarin diger birimlerce de uygulanmasinin tesvik edilmesi ve özgün yeni fikirlerin gelistirilmesinin desteklenmesi amaciyla kalite ödülleri üniversitemiz örnek uygulamalari içinde yer almistir. Bugün kalite komisyonumuza bu yapilan basvurular çerçevesinde pek çok kritere göre belirlenen kalite ödülleri, 4 ana baslik ve 3 düzeyde sahiplerini bulacaktir” dedi.
Gazi Üniversitesi'nde Kalite Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gazi Üniversitesi’nde Kalite Ödülleri töreni düzenlendi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, “Uluslararasi saygin derecelendirme kuruluslarinin yayinladigi siralamalarda derecelerimiz istikrarli bir sekilde yükseldi. Geçtigimiz hafta üniversitemiz TS EN ISO 9001 2015 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandi” dedi.



















