Gazi Üniversitesi'nden 2. Uluslararası Sanat Sempozyumu

Gazi Üniversitesi'nden 2. Uluslararası Sanat Sempozyumu

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Sanat Sempozyumu başladı.

Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan 2. Uluslararası Sanat Sempozyumu’nun açılışı dün gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleşen açılış töreni, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı yapan Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şule Çivitci, sözlerine “Yakın zamanlarda hayatını kaybeden Prof. Dr. Tuba Vural’ı rahmet ve saygı ile anıyoruz” diyerek başladı.

Sempozyumla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Çivitci, “Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’nun ilkini 2011 yılında gerçekleştirmiştik. Bugün ise ikincisini gerçekleştireceğiz. Düzenlediğimiz bu uluslararası sanat sempozyumunda ulusal ve Uluslar arası farklı disiplinlerden akademisyen, sanatçı, öğrenci, araştırmacı ve düşünürlerin katılımlarıyla resim, müzik, grafik, seramik gibi birçok alanda görsel teorik uygulamaları bir araya getirerek sanat ve tasarımla ilgili kavramları tartışmaya açmış bulunuyoruz. Akademik düzeyde paylaşımların sanat alanına katkı sağlamasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Şule Çivitci, “Günümüzde sanatsal tasarıma dayalı kaygılar daha fazla öncelik kazanmaktadır. İnsanlara ne mesaj vermek istiyorsak onu sanatla anlatabiliriz. 1992 yılına kadar beşi geçmeyen güzel sanatlar fakültesi 2012 yılında yaklaşık 80 ve 2015 yılında ise 100’ün üzerine çıkmıştır. Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak biz özellikle böyle köklü bir üniversitesinin altında yer almaktan gurur duyuyoruz. Gazi Üniversitesi olarak öğrencilerimize özellikle Türk kültürünü ve sanatını yansıtabildiğimizi düşünüyorum. Sempozyuma birçok üniversiteden oldukça büyük ilgi var. Farklı üniversitelerden 100’ün üzerinde eser, 200’ün üzerinde bildiri başvurusu oldu. Bunlardan 52 eser ve 101 bildiri sunulmaya değer görülmüştür” dedi.

Prof. Dr. Çivitci, konuşmasını kendilerinden desteklerini esirgemeyen başta Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber olmak üzere bütün üniversite yönetimine teşekkür ederek sonlandırdı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ise, sanata değer veren bir üniversite olduklarının altını çizerek, “Üniversitemiz sanata ve sanatçıya her zaman değer vermiştir. Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Enstitüsü’nü bünyesinde barındıran büyük bir sanat üniversitesi konumundadır. Sanata ve sanatçıya toplumumuzun ihtiyacı var. Hepinize çok büyük saygı duyuyorum’’ ifadesini kullandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın, “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü olarak burada bulunmaktan mutluyum” diyerek sözlerine başladı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin 133 yıllık bir okul olduğunun altını çizen Rektör Karayağız, “Üniversitemiz farklı isimler alsa bile hep 133 yıl önceki ruhunu korumuştur. Kökleri Osmanlı devletine kadar dayanan üniversitemiz alanında ilk yükseköğrenim kurumudur” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası sempozyum oturumlarına geçildi. Gazi Üniversitesi’nde üç gün sürecek sempozyumda sanata dair çalışmalar ele alınacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile