Prof. Dr. Ersoy, Gazi Üniversitesi’nin vizyonu ve gelecek planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, başta öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personel olmak üzere tüm birimlerde Gazi Üniversitesi’nin “bilim yuvası” kimliğine kavuşturulacağını ve bir atılım gerçekleştirileceğini bildirdi.
"DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ"
Son dönemde Türkiye’nin de gündeminde bulunan ve üniversitelerin dahi içine sızdığı belirlenen Paralel Devlet Yapılanması sorununu ilgili kanunlar çerçevesinde çözeceğini vurgulayan Prof. Dr. Ersoy şöyle devam etti:
“Devlet içinde devlet olmaz. Buna izin vermeyeceğim. Gazi Üniversitesi fiziki, teknolojik, bilgi birikimi, nitelikli insan kaynakları göz önüne alındığında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri. Ancak büyüklükle birlikte baş gösteren en önemli sorunlardan bir tanesi de hantallık. Hantallaşan sistem, üniversitenin temel fonksiyonu olan “eğitim ve nitelikli insan yetiştirme” motivasyonunu öldürüyor. Gazi Üniversitesi personelinden sık sık duyduğum bir şey var ki, beni son derece rahatsız ediyor. İşlerine istekli bir şekilde gelmiyorlar ve verim konusunda da özeleştiri yaparak çok verimli olamadıklarını söylüyorlar. Elbette bu durum gelecek kaygısından kaynaklanıyor. Öncelikli hedeflerimden biri bu umutsuzluğu ortadan kaldırmak. Üniversitemizin yeterli olmamakla birlikte ciddi kaynakları var ve bu kaynakların doğru kullanılması gerekiyor.”
HEDEF, AKADEMİK KURULLARIN İŞLEVSELLİĞİ VE ADALETLİ YÖNETİM
Akademik yükseltme sorununun üniversite bünyesinde sıklıkla dile getirildiğini belirten Prof.Dr. Ersoy, hem önceki süreçte hem de adaylık sürecinde yaptığı görüşmelerde kendisine iletilen bu sorunun, adil ve liyakata dayalı bir şekilde çözüleceğinin altını çizerek, “Kadro bekleyen tüm öğretim üyelerinin kadroları, kıdem sırasına konularak hızla giderilecek. Gazi Üniversitesi’nde kurulan akademik kurulların işlevselliği ve adaletli yönetimini sağlamayı hedefliyorum. Yapmayı hedeflediğim değişim, akademik kurulların yönetimde aktif ve söz sahibi olması ile başlayacak. Akademik kurullarca yapılacak kadro, personel, ekipman istekleri üniversitenin imkanları dahilinde karşılanacak. Bunun karşılığında ilgili bölümden, nitelikli ve dünya standartlarında bir eğitim, katma değeri yüksek üretim ve bilgi akışı, makale, kurs, toplantı düzenlemeleri gibi aktiviteler bekleyeceğim. Yani gereken desteği ve motivasyonu sağlayarak bilimsel çalışmaların sayı ve kalitesinin artması sağlanacak. Özetle değişimin ana çekirdeği akademik kurullar olacak” ifadelerini kullandı.
"ÖĞRETİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ"
Gazi Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Ersoy, üniversitelerde ülke ihtiyaçlarına uygun, bedenen ve ruhen sağlıklı, nitelikli insanlar yetiştirilmesinin ve bu kişilerin meslekleriyle vatana hizmet etmesinin önemine değinerek, diğer projelerinden bazı satırbaşlarını da şöyle sıraladı :
“ Akademik gelişim programları ile genç öğretim üyelerimizin bilgi ve tecrübelerini artıracağız. Yabancı dil problemi olan akademik personelimiz için yurtdışı eğitim programları düzenleyeceğiz. Yurtdışındaki bilimsel aktivitelere ve eğitim programlarına katılımın genişletilmesi sayesinde üniversitemizdeki öğretimin de kalitesini yükselteceğiz. Çevreci bir üniversite günümüzün bence olmazsa olmazıdır. Bu kapsamda sürdürülebilir bir çevre politikası oluşturularak hareket edilmelidir. Üniversitemizin bir şantiye görünümüne dönüşmemesi için gereksiz inşaatlara izin verilmeyecek. Çevreci bir üniversite kapsamında bir başka projem ise atık dönüşümünün doğru yönetilmesi. Tüm birimlere kurulacak atık kumbaraları sayesinde hem geri dönüşüme katkı verecek üniversitemiz hem de buradan sağlanacak kazançla öğrencilerimize Kumbara Bursu vermeyi planlıyoruz.”
Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör adayı Prof. Dr. Ersoy, rektör seçilmesi durumunda kuruluş ilkelerinden taviz vermeksizin üniversitenin geliştirilmesi ve büyüklüğüne yakışır bir şekilde ülkeye hizmet etmesinde kararlı olduğunu kaydetti.
Gazi Üniversitesi'ni Yepyeni Bir Dönem Bekliyor
Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör adayı Emin Ersoy, Gazi Üniversitesi’ni, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim-öğretim hizmeti veren, bilimsel araştırmalarıyla ön plana çıkan, teknolojiye, sanata ve kültürel değerlere katkı sağlayan çevreci bir kimliğe büründürmeyi amaç edindiğini söyledi.