Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başarılı Projeleri 180 Bin Lira İle Ödüllendirdi
Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin düzenlediği İş fikri Yarışması’nın ödül töreni Mimar Kemaleddin Salonunda yapıldı.
Teknoloji Transfer Ofisinin tanıtım filmiyle başlayan törene, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin, Halk Bankası Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Şenel, Esnaf Kobi Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem, çok sayıda akademisyen, girişimci ve öğrenci katıldı.
Üniversite-sanayi arasında köprü kurmak, yeni ürün ve hizmet geliştirmek amacıyla faaliyete geçen Teknoloji Transfer Ofisi ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yarışmaya katılan 56 proje sahibine, jüri üyelerine ve sponsor olarak genç müteşebbislerden desteğini esirgemeyen Halk Bankası yöneticilerine teşekkür etti. Süleyman Büyükberber, akademisyenlerin ders anlatan öğretmen olmaktan çıkarak, araştırmayı, inovasyonu, yeniliği ve patent almayı temel alan projeler üretmelerinin gerektiğinin önemine değindi. Batı’nın ürünlerini taklitetmeyi ve onların bulduğu fikirleri desteklemeyi bir tarafa bırakıp araştırma merkezli kurumlar oluşturarak Batı’yla rekabet edilmesi gerektiğini söyleyen Büyükberber, bilimin amacının sadece makale yazmak olmadığını söyledi.
Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Hacı Mehmet Şahin ise konuşmasında, girişimciliği ve inovasyonu yayarak, teknoloji üretimini ülke genelinde arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
Üniversitelerden elde edilen bilginin teknolojiye aktarılıp, sermaye haline getirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Mehmet Şahin, amaçlarını “Bu tür etkinlikler düzenleyerek öğrencilere fikirlerini hayata geçirme olanağı sağlamak”şeklinde özetledi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 80 bin TL değerindeki birincilik ödülünü“Yüksek Isıl Dirençli, Yapay Gözenekli Yeni Nesil Yerli Isı Yalıtım Panelinin Üretilmesi” adlı projesiyle İbrahim Karaağaç, 40 bin TL tutarındaki ikincilik ödülünü“Kablosuz Sensör Düğüm Üretimi, Sensör Düğümlerden Gelen Verileri Uzak İstasyonlara Aktarma ve Sensör Düğüm Modüler Programlama Yazılımının Geliştirilmesi” isimle çalışmasıyla Mustafa Dener aldılar. Diğer ödüllerin dağılımı ise şöyle gerçekleşti:
20 bin TL’lik Mansiyon dalında birincilik ödülünü“Akne ve Uçuk Tedavisinde Resveratrolün Kombine Yöntemlerle Yeni Nanofiber Formülasyonunun Geliştirilmesi” adlı projesiyle Serdar Tort, ikincilik ödülünü“Adli Vakalarda Antropometri ve Biyometri Temelli Parmak İzinden ve Parmak Boyları Arasındaki İlişkiden Yaş ve Cinsiyet Tespiti” adlı çalışmasıyla Eyüp Burak Ceyhan, üçüncülük ödülünü ise“Ortodonti Tedavi Süresini Kısaltan Ağızlık” isimli projesiyle Murat Öztürk aldı.
Teşvik ödüllerini ise İrfan Erdem, Mücahit Çiftçi, Zehra Ongun, Fatih Evren, Kenan Demirtaş, Doğan Orbay, Ali Mamizadeh, Gülen Melike Demir, Gönül Yalçın ve Akın Bahattin Şen kazandı.
Ödül töreninin ardından tüm finalistler ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi. Hatıra fotoğrafının ardından fuaye alanında kokteyl düzenlendi.