Gazi Üniversitesinde "Dünya Arapça Günü" programı düzenlendi.
Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim el-Hireyci, üniversitenin Mimar Kemaleddin Salonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, burada, "yok olmayacak bir ihtişamı, günden güne artarak gururlandıkları bir değeri kutlamak üzere toplandıklarını" kaydetti.
UNESCO'nun Arapça'yı dünyanın altı büyük dili arasında kabul ettiğini vurgulayan Hireyci, "Bugünkü sevincimiz, Gazi Üniversitesini temsilen bu kutlamaya katılan Türkiye'deki siz değerli kardeşlerimizin konuk severliğiyle, iyilik ve güzellik yönünden tamamlanmaktadır." diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Aydemir de "Arapça, tek bir coğrafyada konuşulan bir dil olmaktan öte bir medeniyet dilidir. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber'in ve kitabımız Kur'an'ın dili Arapçadır. Bu yüzden Arapça, birçok Müslüman toplumun ortak dili haline dönüşmüştür." dedi.
Aydemir, geçmişte birlikte yaşama iradesi göstermiş, ortak değerler üzerinde birleşmiş toplumlar olarak bugün de birliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, "Dünya Arapça Günü kapsamında yapılan etkinliklerin bütün bir İslam coğrafyasının birliğine vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.
Gazi Üniversitesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız da yaptığı konuşmada Türkiye'de Arapça öğretiminin Arap devletleriyle ortak İslam tarihi dolayısıyla çok eski yıllara dayandığını aktardı.
Yıldız, "Türk ekonomisinin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu atılımlar ve Türkiye'nin bölge ülkeleri ile ilişkilerinin gelişmesi, ülkemizde Arapça öğrenmeye isteğin artmasını sağlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Suudi Arabistan Ankara Okulları öğrencilerinin hazırlamış olduğu skeç sahnelendi.
Gazi Üniversitesinde 'Dünya Arapça Günü' Kutlandı
Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Hireyci: 'Bugün burada, yok olmayacak bir ihtişamı, günden güne artarak gururlandığımız bir değeri kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz' Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydemir: 'Arapça tek bir coğrafyada konuşulan bir dil olmaktan öte bir medeniyet dilidir' Gazi Üniversitesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız: 'Türkiye'nin bölge ülkeleri ile ilişkilerinin gelişmesi, ülkemizde Arapça öğrenmeye isteğin artmasını sağlamıştır'