Gazi Yasargil Egitim Ve Arastirma Hastanesi, Bir Yilda 2 Milyon Hastaya Hizmet Verdi

Gazi Yasargil Egitim Ve Arastirma Hastanesi, Bir Yilda 2 Milyon Hastaya Hizmet Verdi

Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, hastanede yilda 2 milyona yakin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirterek, “Hastanemizin acil bölümüne yilda 600 ile 700 bin civari basvurulari bulunmakta ve devasa büyük bir devlet hastanesi hizmeti sunmaktayiz” dedi.

Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, bir yil içerisinde vatandaslara verdikleri hizmetlerle ilgili açiklamalarda bulundu. Korona virüs tedbirleri öncesi ve sonrasi vatandaslara verdikleri hizmetleri hiç aksatmadan yerine getirdiklerini ifade eden Bashekim Doç. Dr. Asena, “Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi olarak bilindigi üzere besinci bölgede bulunan bir üst hastane pozisyonundayiz. Normalde Siirt, Mardin, Sirnak ve Batman’a hastalarinin sevk edildigi bir hastane konumundayiz fakat bununla beraber diger illerimizde yaklasik 16 ilimize hizmet veren devasa bir kompleks. Bizim yillik poliklinik sayilarimiza baktigimizda bir buçuk ile 2 milyon civari hastamiza burada hizmet sunularak poliklinik hizmeti veriliyor. Bunun da yüzde 40 kadari 600 ile 700 bin civari da acile basvurularimiz var. Egitim Arastirma Hastanesi hem bir üniversite hastanesi, Saglik Bilimlerini Üniversitesine bagli bir üniversite hastanesi ve ayni zamanda da devasa büyük bir devlet hastanesi hizmeti sunmaktayiz” diye konustu.



“16 ilin son noktasi olma konusunda gayretliyiz”

Hastanede saglik hizmetlerinin yani sira alt yapi çalismalarini da güçlendirmek için çalismalar yaptiklarini dile getiren Bashekim Doç. Dr. Asena, “Hizmetler noktasinda son dönemde covid poliklinikleri, hiperbarik ünitesi, replantasyon merkezleri, kronik yara bakim merkezlerle beraber daha da güçlü bir hale getirmek için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Insallah bizim biraz önce de bahsettigim bu 16 ilin son noktasi olma konusunda gayretliyiz. Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi konumu itibariyle Üçkuyular üzerine konumlu bir hastane ve uzun yillar özellikle alttan su almasina bagli çesitli sorunlar yasandi. Fakat valilik ve büyüksehirle diyalogumuz sonucu su an geldigimiz noktada desteklerinin çok ziyadesiyle görüyoruz. Su anda özellikle Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesine gelen yollar, yine ana binamizin peyzaji ve DISK’in de destegiyle altyapi sorunlarimizi çözmek üzereyiz. Son dönemde park, peyzaj, kaldirim noktasinda, agaçlandirma noktasinda büyüksehir belediyesine ve özellikle Valimiz Münir Karaloglu’na yürekten tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile