Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Açıklama Yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zabıta Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ''Zabıta, belediyenin aynasıdır'' dedi.

Güzelbey, Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 186. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Zabıta ekiplerinin nice huzurlu ve güvenli yıllarda hizmet etmesini temenni eden Güzelbey, ''Zabıta, belediyenin aynasıdır. Gittiğiniz her yerde Belediye Başkanını ve haliyle görev yaptığınız kurumu temsil ettiğinizi unutmayın. Konuşmanızla, tavırlarınızla, giyiminizle bizlerin kamuoyundaki aynası sizlersiniz'' dedi.

Zabıtanın halkla birlikte kamu görevi yapan bir birim olduğunu vurgulayan Güzelbey, belediye zabıtasının sorumluk alanı içinde beldenin düzenini ve belde halkının sağlık, selamet, refah ve huzurunu sağlamak, korumakla yükümlü özel bir kolluk gücü olduğunu ifade etti.

Güzelbey, mesajında şunları kaydetti:

''Zabıta teşkilatımız kamu düzenin korunması, yani toplumda güvenlik, dirlik ve sağlık şartlarının bozulmaması amacıyla yürüttüğü önleyici faaliyetlerini zaman ve mekan gözetmeksizin yılın 365 günü 24 saat hizmet sunarak, zor şartlar altında yılmadan yerine getirmektedir. Bizler de yerel yöneticiler olarak zabıta teşkilatının vizyonunun gelişmesi ve istenilen düzeye ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz zabıta teşkilatlarımızın hak ettikleri yere gelmelerini sağlamak.''

Zabıtanın tüm hizmetlerinde insan unsurunu göz önünde bulundurarak çalışması gerektiğini anlatan Güzelbey, bunun için vatandaşla bütünleşerek, el ele hareket ederek onların sorunlarına birlikte çözüm arama anlayışıyla görev yaptığını kaydetti.

Muhabir: Zeynep Yücetaş

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile