Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Sahin, Yeni Barinakta Inceleme Yapti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 15 bin metrekare alan üzerine insa edilen ve kisa bir süre sonra tamamlanmasi öngörülen yeni hayvan barinaginda incelemede bulundu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sahin, Sahinbey ilçesindeki Yazibagi Mahallesi'nde yapimi tamamlanan barinakta inceleme yapti, yetkililerden bilgi aldi. Sahin, incelemenin yaptigi konusmada, barinagin yapiminda paydaslarin fikrine basvurduklarini belirtti.

Barinakta açik ve kapali alan, isitma sistemleri, soguk hava deposu, ameliyathane, kum havuzu gibi özelliklerin bulundugunu dile getiren Sahin, sunlari kaydetti:

"Ekonomiyi ekolojiye dönüstürme, 'Insan dostu, çevreye ve dogaya saygili bir sehircilik nasil insa edilir?' bunun gayreti içerisindeyiz. Merkez bu durusu gösteriyor. Buradaki gayreti görüyoruz. Çikan hukuki düzenlemeye göre belediyelerimiz bu konuda bütçe ayirmak zorunda. Bu sistemi kurmali ve gerekli altyapiyi olusturmalilar. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak bize düsen, bu konuda liderlik yapip örnek olmak. Ameliyathanelerimizle bu proje daha da islevsel bir hale gelecek. Hayvanlarimiza tek mama destegi degil, onlar için organik ürünlerle mama üretecek bir altyapi da olusturuyoruz. Gida israfi ve sifir atik açisindan bizim yapmamiz gerekenler var. Gastronomi sehrindeyiz ve lokantadaki artan yemekleri toplatip hayvanlarimiz için mamaya dönüstürmeye çalisiyoruz. Çikan ürünlerden onlarin istedigi mama ürünü üretebilecek yeni bir ekosistem ve yapi kuruyoruz."

Sahin, hayvanlarin korunmasinin tesis ve altyapi isi oldugunun altini çizerek "Son zamanlarda yasanan tartismalara baktigimizda yasa, tehlikeli olan hayvan gruplarinin insana zararli oldugunu, insanla beraber yasamasini suç sayiyor. Bu hayvanlar, mutlaka barinaklarda sosyallesmesi gerekiyor, rehabilitasyonu hukuki olarak teminat altina aliniyor. Hukuk devletinde bu önemli bir durus. Büyüksehir olarak canlarimizin 200 noktada temiz suyuna ve beslenmesine ulasmasi için sistemimizi kurduk, bir taraftan da insana zarar veren irklarin rehabilite edilip sosyallesmesi için tesislerimizi kuvvetlendiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Sahin'e, Gaziantep Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Meltem Peri de eslik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile