Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da bayram var

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bayram yapıyor. Ziraat Türkiye Kupası B grubu ilk maçında Spor Toto Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Beşiktaş'ı 1-0

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bayram yapıyor. Ziraat Türkiye Kupası B grubu ilk maçında Spor Toto Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Beşiktaş'ı 1-0 yenmenin sevincini yaşayan mavi-beyazlılar, tarihinde ilk kez büyük bir takımı yenmeyi başardı.

Genç oyunculardan oluşan bir takım olduklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onursal Başkanı Asım Güzelbey, buna rağmen iyi mücadele ettiklerini belirtti. Güzelbey, "Tarihimizde ilk kez 3 büyüklerden biriyle karşılaşıp, yenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Oynadığımız futbol, taraftardan ve futbol otoritelerinin beğenisini kazandı. Futbolcuları, teknik adamları ve seyirciyi kutluyorum." dedi.

Güzel bir galibiyet elde ettiklerini anlatan Güzelbey, "Böyle bir morale ihtiyacımız vardı. Bank Asya 1. Ligi'nde de son derece başarılı maçlar çıkartıyoruz. Ligin ilk 3 haftasında yaşadığımız kötü durumdan kurtulup yükselişe geçtik. Şu anda, ilk 3 haftayı saymazsak ligin lideri gibiyiz. Ligde en çok gol atan takım durumundayız." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise Beşiktaş gibi bir takımı yenmenin kolay olmadığına dikkat çekti. Süper Lig'de başarılar elde etmiş, Avrupa'da UEFA Ligi'nde mücadele eden çok iyi bir takımla karşılaştıklarını hatırlatan Azgın, takımının genç oyunculardan kurulu olduğunu ifade etti.

Futbolcularından sahaya çıkıp ellerinden geleni yapmalarını istediğini anımsatan deneyimli teknik adam, "Sahaya kazanmak için çıktık. Zaman zaman yoruldular. Pozisyon verdik, pozisyon aldık. Sonuçta 1-0 galip geldik, mutluyuz." şeklinde konuştu.

TÜRK FUTBOLUNA, FUTBOLCU SUNMAK İÇİN KURULMUŞ BİR TAKIMIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un, Türk futboluna futbolcu sunmak için oluşturulduğunu kaydeden Azgın, futbolcularını kupa maçından aldıkları 3 puandan dolayı kutladı. Azgın, şöyle devam etti;

"Adanaspor ve Samsunspor'dan sonra bu 3'ncü kupa maçımız. 3'ünde de değişik oyuncularla çıktık. Beşiktaş bizi Avrupa Ligi'nde de temsil ediyor. Ama özellikle Türkiye'de oynadığı maçlarda bir düşüş var. Biz de ondan faydalandık. Güçlü bir ekip, ister istemez zorlanıyorsunuz. Beşiktaş için kalkıp bir analiz yapmadık. Hafta içi maçımız da var. En son Kasımpaşa maçını izlemiştik. Özel bir çalışma yapmadık. Yapabildiklerimizin en iyisini yapmak için çıktık. Yaptıklarınızın en iyisini yaparsanız skor kendiliğinden gelir. Kazandığı için arkadaşlara teşekkür ediyorum."

TAKIMDAKİ ARKADAŞLIĞI DOSTLUĞA ÇEVİRDİK"

Erol Azgın, ekip ruhunu yakaladıklarını ve takımın birbirine inandığını dile getirdi. Azgın, sahadaki arkadaşlığı dostluğa çevirdiklerini ve başarının da arkasında da bunun yattığını kaydetti. Azgın, "Birey olarak çalışmıyoruz. Herkese şans veriyorum. Kimseyi ayırt etmeden oynuyoruz." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Osman da "Haddimizi bilerek sahaya çıktık. Beşiktaş gibi güçlü bir takımı yenmek her takımın harcı değil. Biz kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bizim hedefimiz öncelikle lig. Bu maçı unutup, hafta sonu oynayacağımız Boluspor maçına odaklanmalıyız. Hedefimiz, ligde iyi yere gelmek." şeklinde konuştu.

Golün sahibi Eren ise iyi mücadele ettiklerini, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Başarılı futbolcu, ligde daha iyi yerlere gelmek istediklerini kaydetti.

GÖZTEPE VE TARSUS İDMAN YURDU'NU DA YÜKSELME GRUBUNA ÇIKARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un başarılı hocası, daha önce 2000-2003 sezonlarında da mavi-beyazlı takımın başında bulundu. O sezonlarda da takım başarısıyla dikkat çekti. Özellikle takıma kazandırdığı futbolcular, Gaziantepspor formasıyla Türk futboluna hizmet etti. Erol Azgın, Göztepe ve Tarsus İdman Yurdu takımlarını yükselme grubuna çıkarma başarısı gösterdi.

EROL AZGIN KİMDİR?

1963 yılında Gaziantep'te doğan Erol Azgın, 1974 yılında Gaziantepspor kulübünün alt yapısında futbola başladı. 8 yıl minik, yıldız, B genç, paf ve amatör kategorilerde forma giydi. 1983-88 yılları arasında profesyonel olarak Gaziantepspor, 1988-90 Çaykur Rizespor, 1991 Adana Demirspor, 1992 Siirtspor, 193-94 Yozgatspor ve ve Adıyamanspor, 1994 Batman Belediyespor, 1995 GASKİ Spor formalarını giydi. Daha sonra futbol yaşantısına nokta koydu. Profesyonel futbol yaşantısını noktaladıktan sonra 1995 yılında katıldığı A antrenör kursunu başarıyla tamamladı.

1995-97 yılları arasında GASKİ Spor'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı.1997 yılında Tarsus İdman Yurdu takımında 4 aylık bir antrenörlük görevinde bulundu. 1998 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor alt yapı koordinatörlüğünü üstlendi. 1999 yılında 3.lig ekibi olan GASKİ Spor'da teknik sorumlu olarak çalıştı. 2000 yılında teknik direktörlük belgesi aldı. 2000-2003 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımında teknik direktör olarak görev yaptı. 2004-2005 sezonundan itibaren teknik direktör Nurullah Sağlam ile çalışmaya başladı.

Önce Gaziantepspor'da antrenörlük, daha sonra 2005-2006 sezonunda alt yapı koordinatörlüğü yaptı ve bu sezondan itibaren Konyaspor'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Daha sonra Aksarayspor ve Tarsus İdman Yurdu ve Göztepe takımlarında teknik adam olarak görev aldı. Bu sezon Cemal Menteşe ile yoluna devam eden Büyükşehir Belediyespor, ligin 3.haftasında Erol Azgın ile anlaşmaya vardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile