Gaziantep Büyüksehir, 'Yazilim Köyü' Projesiyle Cumhurbaskani Erdogan'dan Ödül Aldi

Gaziantep Büyüksehir, 'Yazilim Köyü' Projesiyle Cumhurbaskani Erdogan'dan Ödül Aldi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi’nin (TBB) ev sahipliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, gençlerin kisisel ve sosyal gelisimini desteklemek, potansiyellerini ortaya çikarmak amaciyla hayata geçirdigi “Yazilim Köyü” projesiyle ödül aldi. Törende konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin’den, “Yönetimine kadin elinin degmesi ile beraber Belediyeler Birligi yeni bir dinamik kazandi” diyerek övgüyle bahsetti.



Gençlik ve Spor Bakanligi’yla Türkiye Belediyeler Birligi is birliginde gençlerin karar alma süreçlerine katilimi amaciyla Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde organize edilen Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Bilgi Islem Daire Baskanligi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskanligi ile Kültür ve Turizm Daire Baskanligi’nin ortaklasa hareket ederek hazirladigi “Yazilim Köyü” projesi ödüle layik görüldü.

Ayrica Törende yer alan Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinda Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin’i, “Yönetimine kadin elinin degmesi ile beraber Belediyeler Birligi yeni bir dinamik kazandi” sözleriyle takdir etti.

Toplamda 22 belediyenin ödül almaya hak kazandigi yarismada “Yazilim Köyü” projesiyle “Genç Dostu Kent” imajina güç katarak dikkatleri üzerine toplayan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi adina ödülü Cumhurbaskani Erdogan’dan TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül aldi.

“Yazilim Köyü” projesiyle gençlere esi görülmemis firsatlar sunulacak

224 belediye, 262 farkli proje fikirleri arasinda ödül almaya hak kazanan “Yazilim Köyü” projesiyle MEB onayli, yazilim ve kodlama egitimleri verilecek. Gençlerin hizmetine Kuluçka Ofisleri, proje ve is görüsmeleri için donanimli mini toplanti odalari sunulacak. Mentörlük, fon ve hibe destegi verilecek. Staj ve is imkani saglanacak. Workshop, atölye, Hackathon çalisma atölyeleri hazirlanacak. Üniversiteler, Teknoparklar, TTO’lar ile ortak programlar yapilacak. Oda, borsa ve kuruluslara yönelik etkinlik ve proje yarismalari düzenlenecek. Yilda 3 kere yazilim ve kodlama alaninda proje pazari festivali yapilacak. Bireysel Tecrübe Aktarim Platformu etkinlikleri gerçeklestirilecek. Software kafe hizmetleri ile yazilim ekosistemini kurulmasi hedeflenecek.

Erdogan, TBB’nin devreye aldigi projelerden memnuniyet duydugunu söyledi

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki ödül töreninde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Türkiye Belediyeler Birligi’nin gençlerimize, yaslilara, engellilere ve kadinlarimiza yönelik özgün projeleri devreye almasindan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye Belediyeler Birligi’nin, sinirlarimiz içinde veya disinda ihtiyaç duyan ve talep eden her bir belediyemizin yaninda yer alma çabasini da takdirle karsiliyoruz. Birlik yönetimini, hem Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetindeki basarili çalismalari, hem de ülkemiz genelinde meydana gelen yangin ve sel felaketlerindeki gayretleri dolayisiyla ayrica tebrik ediyorum. Yüregimizi daglayan bu tabii afetler karsisinda, devletimizin ilgili kurumlari yaninda belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluslarimizin da imkanlarini seferber etmesi, acilarimizi bir nebze olsun hafifletmistir. Buradan siyasi parti ayrimi gözetmeden yardim çalismalarinda yer alan tüm belediyelerimize sahsim ve milletim adina tesekkür ediyorum” diye konustu.



262 farkli proje fikirleri yarismasinda “Yazilim Köyü” projesinin yani sira büyüksehir, Genç Teknoloji Akademisi, Gençlik Müzik ve Ses Akademisi, Atletizmde Akilli Gözlük, GBB Saglik ve Spor Uygulamasi, Gaziantep Savunmasi Kahramanlari Mobil Oyunu projeleri de yarismada dikkat çeken içerikler arasinda bulundu.

Yarismalarda ödüllerini kazanan belediye baskanlari plaketlerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi. Ödül takdimi sonrasinda hatira fotografi çekildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile