Gaziantep Cibutili Ve Etiyopyali Isadamlarina Ev Sahipligi Yapacak

Gaziantep Cibutili Ve Etiyopyali Isadamlarina Ev Sahipligi Yapacak

Yeni pazar arayislarina hiz veren ve bu çerçevesinde Afrika’yi mercek altina alan bölge ihracatçilari 7-8 Haziran 2023 tarihleri arasinda Cibutili ve Etiyopyali ithalatçilarla bulusmaya hazirlaniyor.

2022 yilinda gerçeklestirdikleri 3 milyar 568 milyon 675 bin dolarlik ihracat ve Türkiye’nin sektörel ihracatindaki yüzde 31,1 payiyla; Türkiye’deki hububat bakliyat sektörel birlikleri arasinda en fazla ihracat yapan birlik olma unvanini kazanan Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi üyelerinin gözü 7-8 Haziran 2023 tarihleri arasinda Gaziantep’te agirlayacaklari Etiyopya ve Cibuti alim heyetlerine çevrildi. Baskan Celal Kadooglu, Afrika’nin birçok sektörde oldugu gibi hububat bakliyat yagli tohumlar ve mamulleri sektörü için de büyük bir pazar oldugunu ifade ederek 2022 yili içerisinde gelistirdikleri “Yeni Pazarlar Projesi” çerçevesinde Cibuti ve Etiyopya’ya gönderdikleri bir heyetin pazar arastirmasi yaptigini ve buradaki potansiyelin daha yakindan görüldügünü belirterek “7-8 Haziran 2023 tarihleri arasinda Gaziantep’te Cibuti ve Etiyopya’dan gelecek alim heyetlerini agirlayacagiz. Her iki ülke de gerek ülkemiz gerekse sektörümüz için büyük önem tasiyor. Etiyapya 120 milyonu askin nüfusu, Cibuti ise liman kenti olma özelligi ile elbette sektörümüz için büyük pazarlar olarak görülmektedir. 2022 yili içerisinde birligimiz yönetim kurulu üyelerinden olusan bir heyet gerek Cibuti gerekse Etiyopya’da incelemeler yaparak saha arastirmalari yürüttü. Bu çerçevesinde her iki ülkenin sektörümüzle ilgili en önemli partnerlerini 7-8 Haziran 2023 tarihleri arasinda Gaziantep’te agirlayacagiz” dedi.

Afrika pazari ülkemiz için büyük önem tasiyor

Cibuti ve Etiyopya alim heyetlerinin Gaziantep’te agirlanacagini açiklayan Baskan Celal Kadooglu bu ziyaretlerin ayni zamanda Gaziantep’in ve bölgenin üretim gücünün dünyaya gösterilmesi açisindan büyük önem tasidigina dikkat çekerek “Gerek bölgemiz gerekse Gaziantep’te sahip oldugumuz tesislerimiz dünya standartlarinda olup alicilarin firmalarimizi ziyareti ve üretim kapasitemizi yakindan görmeleri bizim bu anlamdaki potansiyelimizin öne çikmasi ve sürdürülebilir ihracat için gerekli alt yapiya sahip oldugumuzun anlasilmasi önemlidir. Gaziantep’te agirlayacagimiz Cibuti ve Etiyopyali alim heyeti iki gün boyunca GAIB hizmet binasinda firma temsilcilerimizle bir araya gelecek olup daha sonra heyet firma ziyaretleri gerçeklestirecektir” ifadelerini kullandi.

Gaziantep ve bölge turizmi için de önemli

Gaziantep’te agirlanacak olan Cibuti ve Etiyopyali ithalatçilarin bölge turizminin ve gastronomisinin tanitimi içinde önemli olduguna dikkat çeken Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu “Bizler ülke ihracatina büyük katkilar saglarken ayni zamanda da gerek ülkemizin gerekse bölgemiz ve Gaziantep’in tanitiminda da önemli rol oynuyoruz. Afrika’dan gelecek olan alim heyetimizle sadece karsilikli ticari iliski içerisinde olmayacak ayni zamanda kent gastronomisini ve tarihi turistik alanlarin tanitimini da yapacagiz. Bu organizasyonumuz özellikle turizm alaninda da kentimizde önemli bir hareketlilik yasanmasini saglayacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile