Nizip’te Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Furkan Apartmani’nda AFAD, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi itfaiye ve Nizip belediyesi ekiplerinin yanisira gönüllüler ses duyunca seferber oldu.
Ekipler moloz yiginlari arasindan 13 yasindaki Ahmet Osman, 23 yasindaki Ela ve babasi Mustafa Ersirkat’i saglikli olarak çikardilar.
Beton yiginlari arasindan ilk olarak Ahmet Osman ekiplerin elleri arasinda saglikli bir sekilde çikarilirken, vatandaslar tekbir getirdiler
UMKE ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan depremzedeler ambulanslarla hastaneye kaldirildi.
Yüzlerce Nizipli’de kurtarma çalismalarini seridin arkasindan merakli gözlerle izlediler.
Gaziantep'de 106 Saat Sonra 3 Kisi Sag Olarak Böyle Çikarildi
Kahramanmaras merkezli büyük depremin 5.gününde Gaziantep’in Nizip ilçesinde 106.saatte 3 kisi enkazdan saglikli bir sekilde çikarildi. Moloz yiginlari arasindaki hayat koridorundan suuru açik halde yürüyerek ve kucakta çikarilan 13 yasindaki Ahmet Osman 10 sehirde umudun da simgesi oldu. 23 yasindaki Ela ve babasi Mustafa Ersirkat ambulansla hastaneye kaldirildi.



















