Gaziantep'e 14 Bin Konut Müjdesi

Gaziantep'e 14 Bin Konut Müjdesi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, ’14 Bin Konut Projesi Toplantisi’nda Kuzeysehir’de 10 bin 400, Güneysehir’de 2 bin 850 ve Kizilhisar bölgesinde 750 adet yeni konut yapilacagini açikladi.

14 Bin Konut Projesi kapsaminda il genelindeki isçi, memur ve emekli vatandaslara ödeme kolayligi saglanarak ev sahibi olmalarinin önü açilacak. Sanayi sehri Gaziantep’in yogun göç nedeniyle artan konut ihtiyacini karsilamak amaciyla konut projesi devreye sokuldu. Kentsel tasarimi tamamlanan proje çerçevesinde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Toplu Konut Idaresi ve Özel Sektör is birliginde, Kuzeysehir’de 10 bin 400, Güneysehir 2 bin 850 ve Kizilhisar bölgesinde 750 adet yeni konut yapilacagi açiklandi. Ilk etapta Kuzeysehir’e ve Güneysehir’e 300 konut, Kizilhisar bölgesine de 340 konut yapilacak. Gelir-gider tablosuna göre ödeme planinin hazirlanacagi projede, en geç 15 Eylül’de kadar ön talepler toplanmaya baslanacak. Ayrica arsadan rant elde edilmesinin önüne geçmek için insaatlarda iki yil içinde bitirme sarti aranacak. Yapilan konutlarda kira ve satislarda fiyatlarin asagi çekilmesini saglamak için de arsa maliyetlerini Büyüksehir Belediyesi üstlenecek.

“Kira ve konut fiyatlarini düsürmek için arsa maliyetlerini gögüslüyoruz”

Toplantida konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, "Arsa maliyetini asagi çekecek ve 1 yillik zaman kaybini önleyecek bu projeyi 2 yilda bitirme sarti arayacagiz. Arsanin alinarak rant elde edilmesinin önüne geçilecek. Bürokratik islemlerinin büyüksehir tarafindan yapildigi, ruhsatli ve iki yilda da konut yapma sartini getirdigimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. Istenilen sürede bunun yapilmasi sart. Aksi taktirde sorumlular sistemin disinda kalir. Bunun yani sira kira ve konut fiyatlarini asagi çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz gögüslüyoruz" dedi.



"24 ay içerisinde konutlarin tamamlanma sarti var"

Sahin’in açiklamalarinin ardindan sunum yapan Genel Sekreter Sezer Cihan, “Çalismasina baslanacak konutlari etap etap hayata geçirecegiz. Ilk etapta bine yakin konutun ihalesine çikiyoruz. 300’ünü Kuzeysehir’de, Güneysehir’de yine 300 ve Kizilhisar bölgesinde de 340 adet konutun yapimina baslanacak. 14 bin konutun kentsel tasarimiyla ilgili çalismalarimizi yapiyoruz. Projenin mimari, statik her türlü projesini hazirliyoruz. Bina cephelerinin nasil olacagi gibi en ince ayrintilarini istisare ederek projelendiriyoruz. Ruhsatlarini hazirliyoruz. Sosyal konut üretmek için süre koyuyoruz. 24 ay içerisinde konutlarin tamamlanma sarti var. Kendi yaptigimiz alanlarda ihtiyaci ortaya çikan sosyal donati alanlarindan okullara kadar bütün ihtiyaçlari belirleyip yapimini gerçeklestiriyoruz” seklinde konustu.



“Konut açigini el birligi ile düsürecegiz”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Üretilen her projenin yardimcisi ve destekçisiyiz. Sehrimizin en önemli konularindan birisi konut açigi. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin attigi bu adimi çok degerli ve anlamli buldugumuzu ifade etmek istiyorum. 14 bin rakami önemli. Tabii bu su an ki proje. Çalismalar devam ediyor. Ileride daha büyük projelerin beraber temellerini atacagiz. Biz projelerin hazirlanma asamasinda büyüksehrin her zaman yanindayiz. Gaziantep için üreten, çalisan, bir çivi çakan herkese tesekkür ediyoruz. El birligiyle ve projelerle birlikte konut açigini askeri anlamda düsürecegiz. Tabii Gaziantep hizli büyüyen bir sehir. Kendi karakteristik özelligi olan, büyüme stratejisi ve basarilari olan bir sehir. Dolayisiyla bu sehri anlatip yorumlarken, sehrin bu özelliklerini de çok iyi dile getirmek ve okumak gerekiyor. Hala sehrin kendi nüfus artisi devam ediyor. Konut sikintisinin çözümündeki bu süreci bütün belediyeler ve TOKI ile beraber edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Çok güçlü konut temellerimiz var”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da, “Biz hepimiz ayni sahada ayni dogrultuda çalisiyoruz. Hepimiz Gaziantep için emek veriyoruz. Gaziantep ile ilgili ihtiyaçlar neler, yapilmasi gereken neler, siz basin mensuplarina gelen talepler neler bunlara bakiyoruz. Genellikle ayni sorunlar ön plana çikiyor. Meclisin kapanmasindan sonra hepimiz sahaya inip ihtiyaçlari gördük. Gaziantep ile ilgili talepleri bakanlara iletiyoruz. Gaziantep’in nüfusu hizla artiyor ve geçmise dönüp baktigimizda da çok güçlü bir konut temellerimiz var. Ama bir taraftan da yasam standartlari düsük gecekondularimiz mevcut. Kentsel dönüsüm çalismalarina baktigimizda yikilan yapilar incelendiginde birçok teknik olumsuzluklari gözlemliyoruz. Gaziantep artik bir sanayi sehri. Kimlikli yapilarimizla yapi standartlarini uygulayan, bir insanin yasam standartlarini uygun, sosyal donatilarini gerçeklestiriyoruz artik. Gaziantep büyük bir sehir, konuttaki bu sorunlarin altindan kalkacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile