Gaziantep Gazze'ye Gidiyor

İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, 24 Mayıs'ta Antalya Limanından Gazze'ye hareket edecek yardım gemisinde, Gaziantep'ten 4 yardım gönüllüsünün gideceğini söyledi.

Şükrü Okudan, İHH'nın Gaziantep dernek binasında yaptığı basın toplantısında, "İsrail'in hukuka ve insanlığa aykırı olarak uyguladığı Gazze ablukasını delmek, bunun delinebileceğini tüm Dünya'ya göstermek amacıyla düzenlenen yardım faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor" dedi.
Bu yardımlar kapsamında Gazze'ye ulaşacak olan gemilerin 24 Mayıs'ta Antalya Limanı'ndan hareket edeceğini belirten Okudan, "Gaziantep İHH olarak ilimizden, Gönül Acar, Mehmet Şükrü Özberber, Yusuf Özçoban ve Mehmet Şerif Niziplioğlu'nu Gazze'ye gönderiyoruz. Allah yollarını açık etsin. İnşallah sağ salim yardımları ulaştırıp şehrimize geri dönerler" diye konuştu.
Öte yandan, İsrail tarafından haksızca 20 cezaevinde tutulduğu ileri sürülen İHH Batı Şeria temsilcisi, İzzet Şahin'in serbest bırakıldığını kaydeden Şükrü Okudan, "Kendisine hoş geldin diyoruz. Şahin'in serbest bırakılması için girişimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, diğer yetkililere çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Okudan sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Afganistan'ın başkenti Kabilde düşen uçağın enkazına hala ulaşılamadı. Düşen uçakta İHH Asya sorumlusu Faruk Ateş, İHH Afganistan Proje Koordinatörü Bahattin Yıldız, İHH 'nın partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş bulunuyordu. Bütün çabalara rağmen 3 bin metre yükseklikte olduğu belirtilen uçağın enkazına bir türlü ulaşılamadı. Bir takım engeller yardım ekiplerinin enkaz bölgesine ulaşmasına engel oluyor. Geride kalanlara ve
ailelerine Allahtan sabır diliyoruz"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile