Gaziantep Hayvanat Bahçesinde Sertifika Töreni

Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta evcil hayvan satıcılığı yapan ve uygulamalı eğitimde başarılı olan 174 kişiye sertifikaları törenle verildi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Doğayı ve hayvanı sevmemiz, bu sevgiyi de büyütmemiz lazım. Doğanın, insanın ve hayvanın neye ihtiyacı olduğunu bilmemiz ve etrafımızı da bilinçlendirmemiz gerekiyor'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanlığınca Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta evcil hayvan satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen uygulamalı eğitimde başarılı olan 174 kişiye sertifikaları verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanlığınca düzenlenen sertifika törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, topluma emanet edilen doğanın her yönü ile iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Doğaya ve hayvana iyi davranmanın başında eğitimin geldiğini ifade eden Şahin, 'Doğayı ve hayvanı sevmemiz, bu sevgiyi de büyütmemiz lazım. Doğanın, insanın ve hayvanın neye ihtiyacı olduğunu bilmemiz ve etrafımızı da bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu açıdan eğitimin de şart olduğunu bilmemiz gerekir' dedi.

Alınan eğitimin teorik ve pratikten oluştuğunu aktaran Şahin, eğitimde 6 veteriner hekimin, 4 ziraat mühendisinin, 1 biyologun, 1 su ürünleri mühendisinin ve 3 veteriner sağlık teknikerinin yer aldığını belirtti.

Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına dair uygulama yönetmeliği ile ev ve süs hayvanları satan dükkan sahiplerinin ruhsat alabilmeleri için bu eğitim sertifikasını almanın zorunluğuna değindi.

Program kapsamında ev ve süs hayvanlarından yılan, yavru kangal ve süs köpeğinin tanıtımı yapıldı. Başkan Şahin'in, kendi evinde beslediği köpek de hazır edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile