Gaziantep'in 24 Üncü Kardes Sehri Braga Oldu

Gaziantep'in 24 Üncü Kardes Sehri Braga Oldu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile Portekiz’in Braga Belediyesi arasinda kardes sehir protokolü imzalandi. 24’üncü kardes sehir olan Braga ile ekonomik, ticari ve kültürel açidan ortak çalisma karari alindi.

Portekiz’in Braga Belediye Baskani Ricardo Rio ve Gaziantep’e gelen kardes sehir belediye temsilcileriyle Belediye Meclis Salonu’nda bulusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, dünya barisina yönelik birlik, beraberlik ve kardeslik mesaji verdi. Baskan Fatma Sahin yaptigi konusmada, 24’üncü kardes sehir ile protokol imzalamak için bir arada olduklarini belirterek, “Yeni kardesimiz Braga Belediyesi’ne ‘hos geldiniz’ diyorum. Biz de kardeslik ayni kandan olmak anlamina gelmiyor. Kardes olmak, iyi günde, kötü günde hastalikta, saglikta bir ve beraber olmak anlamina geliyor. O yüzden Braga gibi bir sehrin aramizda olmasi bizler için çok önemli.” dedi.

Bugün 4’üncüsü düzenlenen GastroAntep Festivali’nin ilk günü oldugu animsatan Baskan Sahin, sunlari kaydetti:

“Sofra bizim için çok önemli, sofra birlestirir. Sofra dostluklari artirir. Sofra bir kültürdür. Bir milli kimliktir. Sofra ayni zamanda bir medeniyet köprüsü, bir diplomasidir. Bir turizmdir. Beraberinde büyük bir ekonomidir. Gaziantep, insanlik tarihi kadar eski bir cografyanin tam ortasindadir. Bereketli hilal dedigimiz, Mezopotamya’dan Dogu Akdeniz’e açilan kapinin adidir. Gaziantep’in bu cografyada olusturdugu kimlik kültürel mirasin sonucudur. Cografya karakterdir. Kardeslik bizim için çok önemlidir, kiymetlidir.”

Portekiz ile kardes sehir olmayi çok istediklerini anlatan Sahin,

“Dünya barisi için bu protokoller çok önemli. Çünkü insan, tanimadiginin bilmediginin düsmanidir. Bizim ecdadimizda bu yönde mesajlar vermis. Bizim de ayni yoldan gidip kardeslik hukukunu artirmamiz gerekiyor. Çocuklarin ölmedigi bir dünyayi hep birlikte insa etmemiz lazim’’ seklinde konustu.

Braga Belediye Baskani Ricardo Rio ise törene gelenlere tesekkür ederek, “Braga genç nüfusu ve tarihi yapisiyla Gaziantep’e benzeyen bir sehir. Gaziantep ile beraber çalisiyoruz uzun bir süredir. Bugün kardes sehir olmamizin önemi var. Gaziantep’i örnek aliyor ve sehrimize tasiyoruz. Gaziantep bu konuda çok fazla güzel örnege sahip bir sehir’’ diye konustu.

Meclis salonundaki toplantida, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, Braga Belediye Baskani Ricardo Rio, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Ticaret Odasi Meclis Baskani Mehmet Hilmi Teymur ve Gaziantep’in kardes sehir belediye baskanlari, temsilcileri ve büyükelçiler bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile