Gaziantep'in Cografi Isaretli Ürünleri Ankara'da Tanitildi

Gaziantep'in Cografi Isaretli Ürünleri Ankara'da Tanitildi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB), Gaziantep’in cografi isaret tescilli ürünlerini Ankara’da tanitti. GTB tarafindan tescil ettirilen 24 ürünün sergilendigi stant çesitli illerden gelen TOBB delegeleri ile Ankaralilarin yogun ilgisini gördü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliginin (TOBB) 80. Genel Kurulu dolayisiyla Ankara TOBB Ikiz Kulelerde yöresel ürünlerinin tanitildigi stantlar açildi.

Türkiye’nin çesitli illerinden gelen çok sayida oda ve borsanin stant açarak kendi sehirlerinin yöresel zenginliklerini tanittigi fuarda, UNESCO Gastronomi kenti Gaziantep’in cografi isaret tescilli ürünlerinin sergilendigi GTB standi ziyaretçilerin begenisini topladi.

GTB tarafindan Gaziantep adina cografi isaret tescili alinan 24 ürünün tanitildigi stant, fuarin ilk günü çok sayida oda ve borsa baskani ile TOBB delegeleri tarafindan ziyaret edildi.

“Gaziantep, cografi isaretli ürünlerde Türkiye’de ilk sirada”

Gaziantep’in cografi isaretli ürün sayisi bakimindan Türkiye’de ilk sirada yer aldigini kaydeden GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, yaptigi açiklamada UNESCO Gastronomi kenti Gaziantep’in 105 tescilli ürününün bulundugunu ifade etti.

Gaziantep’in geleneksel ürünlerini yasatmak, gelecege tasimak ve katma deger saglamak amaciyla Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde cografi isaret tescil çalismalari yürüttüklerini kaydeden Akinci, GTB’nin Gaziantep adina 24 ürüne cografi isaret tescil belgesi aldigini 2 ürün için de basvuruda bulundugunu sözlerine ekledi.

GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu da, cografi isaretli ürünlerin Gaziantep’in asirlik geleneksel lezzetlerinin günümüze yansimasi oldugunu dile getirdi.

Gaziantep’in tescilli ürünlerinin büyük kisminin tarimsal ürünler veya kaynagini tarimdan alan ürünlerden olustugunu belirten Tiryakioglu, “Gaziantep köklü bir geçmise ve kültürel anlamda zengin bir mirasa ev sahipligi yapmakta. Gerek yeme-içme gerekse el sanatlari açisindan bu topraklarda yasamis tüm medeniyetlerin ortak izlerini üzerinde tasimakta. Günümüzde halen yasatilan bu degerlerimizin önemli bir ayagini ise cografi isaretli ürünlerimiz olusturmakta. Bu nedenle sehrimizin yöresel ürünlerinin aslina uygun bir sekilde üretilerek, gelecege tasinmasina borsa olarak katki vermeye çalisiyoruz” dedi.

“Hisarciklioglu ile bir araya geldiler”

Genel Kurulun ilk günü GTB Yönetim Kurulu Baskani Akinci ve GTB TOBB Delegeleri, GTO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yildirim ile birlikte, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’ nu makaminda ziyaret ettiler.

Akinci ziyarette, borsanin faaliyetleri, hayata kazandirdigi projeler, yeni dönem hedefleri ve sürdürülen cografi isaret tescil çalismalari hakkinda bilgiler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile