Gaziantep'in Eğitim Sorunu Masaya Yatırıldı

Gaziantep'in Eğitim Sorunu Masaya Yatırıldı

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu ile Halil Mazıcıoğlu, eğitimde gelinen son noktayı değerlendirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya bazı şube müdürleri ile okula kazandırılan 4 öğrenci ve aileleri de katıldı. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, toplantıda yaptığı konuşmada, ilköğretimden sonra okula devam etmeyen çocukları kimlik numaraları ile tespit etmeye başladıklarını söyledi. İlköğretimden sonra ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırmayan öğrenciler ve aileleri ile görüşmeye başladıklarını kaydeden Serin, geçen yıl 8. sınıftan mezun olduktan sonra okula devam etmeyen yaklaşık 3 bin 300 öğrenciye Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarından ulaşacaklarını kaydetti. Serin, tespit edilen öğrencilerin tamamıyla görüşeceklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bu öğrencilerin okula devam etmeme gerekçelerini öğreneceğiz. Bununla ilgili komisyon kurduk. Çalışmalara başladık, çocuklar ve velileri ile görüşeceğiz. Şehrimizde geçen yıl ilköğretimden 14 bin öğrencimiz mezun oldu, bunların yaklaşık 11 bini liseye kayıt yaptırdı. Bu da ortaöğretime devam edenlerin yüzde 85 civarında olduğunu gösteriyor. Türkiye geneli yüzde 86 ama bizim bu oranı daha yukarılara çıkarmamız lazım. Okullaştırmak istediğimiz kızlarımıza ulaşmak istiyoruz. Şu anda böyle bir çalışma yapıyoruz."
Kız çocuklarının okula devam etmesini çok önemsediklerini ifade eden Serin, "Kız çocuğunun büyüdüğünde bir aileyi eğiteceğini biliyoruz. Kızlarımız okumasa hayatının belirli bir bölümünde mağdur oluyor. Çocuklarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Okula devam etmeyen öğrencilerimizin aileleri ile görüşüyoruz. Bu görüşmeyi bitirdikten sonra raporumuzu Milli Eğitim Müsteşarlığı ile paylaşacağız" dedi.
Ekrem Serin, 2013 yılında bütün okulların, meslek lisesi ve Anadolu lisesi olarak eğitime devam edeceğini hatırlatarak, "Gelecek yıl için 3, 4 kız meslek lisesine ihtiyacımız olacak. Hazırdaki liseler ihtiyacı kaldıramaz. Gelecek yıl için Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi ve Fatih Kız Meslek Lisesi'ne ek bina yapacağız. Şahinbey Kız Meslek Lisesi'nin fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Bir okulu da kız meslek lisesine çevireceğiz. Bu konuda valimiz ve milletvekillerimizden büyük destek görüyoruz" diye konuştu.
"Bu eğitim öğretim yılında bin derslik yapacağız, bu eğitim yatırımıyla Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmış olacağız" diyen Serin, hükümetin verdiği bütün yatırım desteğine rağmen Gaziantep'teki eğitim kalitesinin artırılmasının şart olduğunu, buna yönelik hazırladıkları projeler üzerinde yoğun şekilde çalıştıklarına dikkat çekti.
AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan da, bu yıl eğitim yatırımları için ayrılan ödenek dışında 26 milyon TL ek ödenekle birlikte toplam ödenek rakamının 67 milyon TL'yi bulduğunu ifade etti. Türkiye genelinde bugünden itibaren kırsalda yaşayan 9. sınıf öğrencilerinin servis ve öğle yemeklerinin karşılanmasına başlandığını kaydeden Erdoğan, Gaziantep'in eğitimdeki sıralamasının hızla yükselmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak bir çalışma yapıldığını dile getirdi.
AK Parti Gaziantep milletvekili Özlem Müftüoğlu ve Halil Mazıcıoğlu ise, yeni derslik yapılması ve öğretmen ataması konusunda Gaziantep'e büyük destek verildiğini ifade ettiler.
Konuşmaların ardından ilköğretime kazandırılan öğrenciler ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile