Gaziantep'in İhracattaki Yıldızı Parlıyor

GTO Başkanı Hıdıroğlu: 'Jeopolitik gelişmelerin yanında bölgesindeki tüm olumsuzluklara rağmen Gaziantep ihracattaki başarısını sürdürüyor'.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Jeopolitik gelişmelerin yanında bölgesindeki tüm olumsuzluklara rağmen Gaziantep ihracattaki başarısını sürdürüyor." ifadesini kullandı.

Hıdıroğlu, yazılı açıklamada, Gaziantep’ten ocak ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 artışla 522 milyon 848 bin dolara ulaştığını bildirdi.

Stratejik bir konumda bulunan kentin, ihracatta da bölge illerine önderlik ettiğini ve bu alandaki başarıyı sürdüreceklerine işaret eden Hıdıroğlu, yılın ilk ayında Gaziantep'in en çok ihracat yapan kentler sıralamasında 6'ncı sırada yer aldığına değindi.

Müteşebbislerin gayretleri sonucunda, yılın ilk ayına ihracat artışı ile başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Kentimiz her alanda olduğu gibi ihracatta da hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Jeopolitik gelişmelerin yanında bölgesindeki tüm olumsuzluklara rağmen Gaziantep ihracattaki başarısını sürdürüyor. Dünyayı karşı karış gezen ihracatçılarımız sayesinde Gaziantep bu yılı daha başarılı bir şekilde tamamlayacak. İhracattaki yıldızı daha parlayacaktır. 2018 yılı Gaziantep’in ihracatında atılım yılı olacak. Üstün gayret ve emekleri için tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile