Gaziantep'in Kurtulusu 'Bir Asrin Hikayesi' Programiyla Anildi

SANKO Holding, Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili dolayisiyla "Bir Asrin Hikayesi" programi düzenlendi.

25 Aralik Gaziantep Savunmasi Kahramanlik Panoramasi ve Müzesi'nde sunucu Pelin Çift'in moderatörlügünde gerçeklestirilen programda konusan SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, kentin düsmandan kurtulusunda önemli rol üstlenen Karayilan lakapli Molla Mehmet ve Sahin Bey basta olmak üzere katki saglayan ecdada rahmet diledi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu ise ecdadin verdigi büyük mücadeleye taniklik eden bir ailenin ferdi olarak Gaziantep'te olmaktan her zaman gurur duydugunu belirtti.

Milli mücadelede ecdadin hem 7 düvelle hem de açlikla savastigini ifade eden Konukoglu, sunlari kaydetti:

"Gaziantep'in bu kadar mükemmel, dirençli ve azimli, atilimli olmasi, verdigi savas ve mücadelede yatiyor. Bizim atalarimizin bize aktardigi kanda yatiyor. Bu mücadele ruhu bizim kanimiza, iliklerimize islemis, kentin çalisanlari, tüccarlari, esnaflari, sanayicilerimiz, memurumuz, kim olursa olsun ayni ruhu tasiyor. Biz bu ruh ile ayakta duruyoruz. Büyük mücadelenin sonucunda bu sehri bu noktaya geldi. Atalarimiza layik olmak için bütün Gaziantepliler olarak buradan söz veriyoruz; 100 yili sifirdan buralara nasil getirdiysek, atalarimizi biraktigini biz de 100 yil sonraya götürerek, insallah, gençlere çok daha güzel, yesil, refah, düzgün, her yönlüyle ülkeye ve dünyaya liderlik eden bir Gaziantep birakacagiz."

Sanat tarihi yazari Serda Büyükkoyuncu'nun sunumuyla devam eden program, orkestra sefi-besteci Murat Cem Orhan ile ekibinin sahnesi ve müze gezisinin ardindan sona erdi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yilmazkaya, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hidayet Arikan ve diger davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile