Gaziantep Kitap Fuari Kapilarini Açti

Gaziantep Kitap Fuari Kapilarini Açti

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük kitap fuari oldugu belirtilen Gaziantep Kitap Fuari yapilan açilis töreni ile ziyaretçi kabulüne basladi.

Gaziantep’te, Büyüksehir Belediyesi tarafindan eski Devlet Bakani Hasan Celal Güzel anisina düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük kitap fuari oldugu belirtilen ’Gaziantep Kitap Fuari’ kitapseverler için kapilarini açti. Ortadogu Fuar Merkezi’nde (OFM) 21-29 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük kitap fuari Gaziantep Kitap Fuari’nda 380 yazar ve 415 yayin evi katilim sagliyor.

Gaziantep Kitap Fuari için yapilan açilis törenine AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen, Gaziantep Vali Yardimcisi Burak Akeller, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel, Nejat Koçer, Ali Sahin, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan, AK Parti Gaziantep Il Baskani Eyup Özkeçeci, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ile kent protokolü ve çok sayida kitapseverler katildi.



"Gaziantep Türkiye’nin en büyük kitap fuarina ev sahipligi yapiyor"

Açilis töreninden açiklamalarda bulunan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen, medeniyet sehri Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük kitap fuarina ev sahipligi yaptigini ifade etti.

Sen, yaptigi açiklamada, "Burasi bir medeniyet sehri. Medeniyet de kitapsiz olmaz. Kitapsiz hiçbir sey olmaz. Bugün Türkiye’nin en büyük kitap fuari Gaziantep’te açiliyor. Her gün okudugumuz sey yeni ufuklar açmiyorsa o zaman bos okuyoruz. Okudugumuz seyi ilim seviyesine çikartmamiz gerekiyor. Ilim seviyesinde okuyorsaniz bunu irfan seviyesine ardindan marifet seviyesine ardan hikmet seviyesine çikartmamiz gerekiyor. Bu kitap fuari bizlere bunlari anlatsin ve bu kitap fuari etkinlikleri sürekli devam etsin. Gençlerimizden istegim bir tek kitap standini dahi atlamadan gezsinler. Her kitabi alamiyorsaniz bile koklayin kitaplari" dedi.



"Kitapseverleri hem kitaplarla hem de yazarlari ile bulusturuyoruz"

Açilista konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise kitaplarla birlikte kitap yazarlarini da sehre getirdiklerini vurgulayarak, "Artik kültür belediyeciligi dönemindeyiz. Kültür ve sanat dedigimiz sey aksamdan sabaha olmuyor. Önce okuyacagiz. Medeniyet yolculuguna çikacagiz. Gaziantep Büyüksehir olarak Valimiz bu sehre gelir gelmez ben okuyorum Gaziantep okuyor diyerek kampanya baslattik. Gaziantep’te bütün belediyelerimiz gücü ölçüsünde kitaplar dagitti.

Okul kütüphanelerinde tüm kitaplari bulabilirsiniz. Büyüksehir olarak dijital kütüphane olusturduk ve 36 bin kitaba buradan ulasilabiliyor. Gençlerimiz artik okumaya ve analiz etmeye basladi.

Büyüksehir olarak kitaplarimizi okutuyoruz ve yazarlarimizi sehrimize getiriyoruz. Elimizde çok güçlü bir Ankara var. Ne söylesek yapiyorlar. Biz de yerel kalkinmadan sorumluyuz. Ikinci yüzyilin destanini okuyarak yazacagiz" ifadelerini kullandi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan ise Türkiye’nin en büyük kitap fuarinin Gaziantep’te açildigini söyleyerek gençlerin ve kitapseverlerin bundan istifade etmesi gerektigini aktardi.

Konusmalarin ardindan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen ve beraberindekiler fuar açilisini gerçeklestirerek kitap stantlarini gezdi. 29 Mayis 2022 tarihine kadar sürecek olan Gaziantep Kitap Fuari’nda çok sayida yazar söylesi ve imza günü de düzenleyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile