Gaziantep Merkezli 3 İlde Yapılan Uyuşturucu Operasyonunda 24 Kişi Gözaltına Alındı

Gaziantep merkezli 3 ilde ''sokak satıcıları''na yönelik yapılan eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda, 24 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, madde bağımlılarına, uyuşturucu ve uyarıcı madde satan sokak satıcılarına yönelik Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ve koordinesinde çalışma başlattı.

Yaklaşık 4 ay süren planlı çalışma sonucunda, okulların açılması öncesinde öğrencilere yönelik tehditleri de dikkate alan ekipler, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 30 ayrı adrese özel harekat polislerinin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenledi.

24 kişinin gözaltına alındığı, narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, 6 kilo 159 gram esrar, 29 paket halinde 141 gram eroin ve 12 gram kokain, bin 996 adet captagon ve 41 adet ecstasy hap ile 81 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler ''Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu arada uyuşturucu alıcısı ile satıcılarının alışverişte, ''Borç para verir misin-'' veya ''Ekmek arası döner var mı-'' şeklinde anlaştıkları öğrenildi.

Öte yandan soruşturma sürecinde toplam 48 şüpheliye adli işlem yapıldığı, bunlardan sokak satıcısı konumunda olan 4 zanlının sevk edildiği adli makamlarca daha önceden tutuklandığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile