Gaziantep Mutfagini ATASEM'de Ögreniyorlar

Gaziantep Mutfagini ATASEM'de Ögreniyorlar

Antalya Büyüksehir Belediyesi Atatürk Sanat Egitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldiklari egitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni is imkanlarina kavusuyor. Gaziantep Mutfagi kursunda yemekleri ile ünlü Gaziantep’in yöresel lezzetlerini ögrenen kursiyerler kebaptan baklavaya her yemegin inceliklerini sofraya yansitiyor. Kursiyerler sertifika alip kendi is yerlerini açmayi hedefliyor.

Her yil binlerce kisiye is ve meslek kapisi açan Antalya Büyüksehir Belediyesi´nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM’lerde 2023-2024 yili ikinci dönem kurslari devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi’nde Gaziantep Mutfagi ve Asçi Yardimciligi kursuyla birbirinden lezzetli yemekleri pisiren kursiyerler, Dekoratif Sepet Örücülügü kursu ile el emegi göz nuru sepetler üretiyor, Kadin Elbise Dikimi kursu ile de biçki dikis mesleginin inceliklerini ögreniyor.

Milli Egitim onayli sertifika

Gaziantep Mutfagi ve Asçi Yardimciligi kurslarinda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalisma teknikleri, malzeme hazirlama, yemek tarifleri, tatli tarifleri ve görsel sunum egitimlerini uygulamali ögreniyor. Yemek sektöründe ara eleman ihtiyacini karsilamak için açilan kursa katilan kadinlar meslek ögrenirken, alacaklari sertifika ile is sahibi olup aile bütçelerine de katki saglamak istiyor.

"Kebaptan baklavaya hazirlayip pisirip ögreniyorlar"

Kepez ATASEM Gaziantep Mutfagi Kursu egitmeni Bahar Kartal Özcan, Gaziantep’in yöresel en ünlü yemeklerinin yapimi ve sunumuna kadar tüm evreleri uygulamali olarak gösterdiklerini söyleyerek, "Gaziantep Mutfagi yöresel damak tadinin zenginligi ile Türkiye ve dünya mutfaklari arasinda ayricalikli bir yere sahip. Kursumuzda Gaziantep mutfaginda yer alan yemeklerimizin malzeme seçimi, hazirlik, yapim ve sunum asamalari, hijyen egitimleri veriyoruz. Çorba ve kebap çesitleri, içli köfte, lahmacun ve tatli çesitleriyle Gaziantep mutfaginin en lezzetli örneklerini hazirliyoruz. Kursu bitirip sertifika alan kursiyerler hem sektörde is imkani buluyor hem de kendi is yerini açabiliyor" diye konustu.



"ATASEM sayesinde terfi alacagim"

Yeme içme sektöründe çalistigini, kendisini gelistirmek ve mesleginde yükselmek için ATASEM’e geldigini söyleyen Saime Dogan, "Yemek yapmaya merakliyim ve lezzetli de yemek yaptigim için is yerimde terfi alarak mutfak bölümüne geçmek istiyordum. Hem sertifika almak hem de kendimi gelistirmek için ATASEM kursuna geldim" dedi.



"Hedefim kendi is yerimi açmak"

Gaziantep yemekleri yapmayi ögrenmek için kursa geldigini, sertifika alip kendi is yerini açmak istedigini söyleyen evli ve iki çocuk annesi Nursen Atilgan, "Antep mutfaginin farkli damak tatlarini hazirlayip ögrendim. Et yemekleri ve çorbalari yapmayi ögrenirken çok mutluyum. Bu kurstan sonra Asçi Yardimciligi kursunu da tamamlayip kendi is yerimi açmak istiyorum" ifadelerini kullandi.

"Ilmik ilmik sepet örüyorlar"

Kepez ATASEM’in en çok ilgi gören kurslarindan biri de unutulmaya yüz tutmus ve geleneksel el sanatlari arasinda yer alan dekoratif sepet örücülügü. Kursiyerler hem bitkisel hem de rattan sepet örümü ile hünerlerini sergiliyor. Kursta, çok amaçli sepetler, turistik ve hediyelik esyalar, avize, saksi alti, sunum tepsisi, ekmeklik, vazo gibi el emegi göz nuru sepetler üretiliyor. Kursiyerler yaptiklari ürünleri hem çevrelerine hediye ediyor hem de ürünlerin satisini yaparak ev ekonomilerine de katki sagliyor.

"74 yasimda kosa kosa kursa geliyorum"

Kursun en yasli kursiyeri 74 yasindaki Kamile Acar, "Çevremdekiler bu yasta kursa mi gidilir, yorulmuyor musun diye bana soruyor. Ama ben kosa kosa mutlulukla geliyorum. Bu kursa gelerek özgüvenim yükseldi, burada yeni arkadaslarim oldu sosyallesme imkanim oldu. Kursta ögrenerek yaptigim kina sepeti, avize ve süslü sepetleri dostlarima hediye ettim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile