Gaziantep OSB Baskani Cengiz Simsek Açiklamasi

Gaziantep OSB Baskani Cengiz Simsek Açiklamasi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Baskani Cengiz Simsek, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla yayimladigi kutlama mesajinda, 19 Mayis 1919’un tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan biri oldugunu söyledi.

OSB Baskani Simsek mesajinda, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini coskuyla kutladiklarini belirterek, ’’Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Milli Mücadeleyi baslatmak amaciyla Samsun’a çiktiklari tarih olan 19 Mayis 1919’un 103. yildönümünü büyük bir cosku ve gururla kutluyoruz. 102 yil önce Samsun’da yakilan hürriyet ve bagimsizlik mesalesi bugün de yolumuzu aydinlatmaya devam ediyor" dedi.

Baskan Simsek, "19 Mayis 1919’un sanli tarihimizde çok önemli bir yeri bulunuyor. Çünkü 19 Mayis’ta Samsun’da yakilan istiklal mesalesi dalga dalga tüm Anadolu’yu aydinlatmis ve Kurtulus Savasimizin zaferle sonuçlanmasi saglanmistir. Ardindan da millet egemenliginin esas alindigi Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmustur. Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmistir. Gençlerimizin bu emanete ilelebet sahip çikacaklarina ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek yasayacagina olan inancimiz tamdir. Gençlerimiz, çagin gereklerine göre en iyi sekilde egitim alacak, donanimli bir sekilde yetisecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanin her anlamda en güçlü ülkeleri arasina sokacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle bizlere bu aziz vatani birakan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatan için can veren tüm sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle aniyor, sükranlarimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile