Gaziantep Polisi, Gamek Kursiyerlerini Bilgilendirdi

Gaziantep Polisi, Gamek Kursiyerlerini Bilgilendirdi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) ekipleri, kentte bulunan vatandaşların yanı sıra toplu alanlarda kurs gören öğrencileri ve kursiyerleri de kapkaç ile dolandırıcılık konusunda bilgilendiriyor.

Bu doğrultuda hareket eden polis ekipleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (GAMEK) eğitim gören kursiyerleri bilgilendirdi. GAMEK konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, TDP ekipleri öğrenim gören kursiyerlerin sorunlarını dinleyip, çözüm önerileri sundu.

TDP ekipleri, sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerde, polis-halk ilişkisini geliştirmek, teşkilatın her zaman ve her yerde vatandaşın yanında olduğu bilincini oluşturarak, polise duyulan güveni artırmak amacıyla GAMEK Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi ziyaretinde kursiyerlere dolandırıcılık, suç ve kişinin çevresinde yaşadıkları veya gördükleri sorunlar hakkında nasıl davranılacağı hakkında bilgiler verdi.

GAMEK kursiyerlerinin sorularını yanıtlayan ekipler, kişilerin çevresinde yaşadıkları olay ve sorunları kendileriyle paylaşmamaları durumunda olaylardan ve durumlardan haberdar olmanın çok zor olduğunu; kişilerin kendilerine şikayet ve bildirimlerde bulunmaktan çekinmemeleri gerektiği konusuna önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle cep telefonlarına tanımadıkları numaralardan gelen mesajları ve çağrıları dikkate almamaları gerektiğine değinen polisler, dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, yanlarında getirdikleri bilgilendirme broşürlerini kursiyerlere dağıttı.

Konu hakkında açıklama yapan GAMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Zehra Gündüz ise, yapılan etkinlikle öğrencilerinin dolandırıcılık, suç ve çevrelerinde yaşayabilecekleri sorunlar hakkında bilgilendirildiğini dile getirdi. Gündüz, GAMEK bünyesinde eğitim gören öğrencilere yönelik etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek, ziyarette bulunan TDP ekibine GAMEK yönetimi adına teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile