Gaziantep Protokolü Bayramlasti

Gaziantep Protokolü Bayramlasti

Gaziantep Valisi Davut Gül, Kurban Bayrami öncesi kamu kurum ve kuruluslarinin müdürleri ve il protokolü ile bayramlasti.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydaninda gerçeklestirilen bayramlasma programi Covid-19 salgini tedbirlerine uygun bir sekilde yapildi. Bayramlasma programinin ardindan açiklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, bayramda pandemi kurallarina ve trafik kurallarina riayet edilmesi konusunda uyarilarda bulundu.

Covid-19 pandemisinin halen devam ettigini, bayram nedeniyle tedbirlerin elden birakilmamasi gerektigini belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, bayram nedeniyle olusacak trafik sorunundan ve trafik kurallarina uyulmasi gerektigini hatirlatarak, “Bayramlasmalari eski tadinda yapamiyoruz. Bu bayramda bir önceki bayrama göre biraz daha rahat ama önceki bayramlara göre biraz daha tedbirli bir durumdayiz. Yarin Kurban Bayrami, Allah’imiza sükürler ediyoruz, bir bayrama daha kavustuk. Yarin yogunluktan, herkesin kurban keseceginden ve önemli bir kisminin kurban ile ilgili mesguliyeti olacagindan dolayi bugün bir araya gelelim dedik. Katilimlarindan dolayi herkese tesekkür ediyoruz. Milletimizin birligi, bütünlügü, sehrimizin birligi hem dini hem de milli bayramlar sayesinde olusuyor. Bu vesileyle de açik havada üç-bes dakika da olsa bir araya gelmemizde fayda var diye düsünüyoruz. Gaziantep’te ve Türkiye’de söyle bir durum var; sanki hastalik bitti, her sey düzeldi, hiç bir sikinti yokmus gibi bir rehavete kapildik. Hastalik devam ediyor, halen hasta olan, vefat eden vatandaslarimiz var. Ayni zamanda es zamanli olarak asilama devam ediyor. Cenazelere de dügünlere de gidecegiz, bayramlasacagiz ama bunlarin süresi, mesafeleri ve ortamlari çok önemlidir. Dügünlerde, cenazelerde yan yana özellikle de kapali ortamlarda yarim veya bir saat oturdugumuzda hasta olma ihtimalimiz çok yüksek. Bunun için de hem kendimiz kurallara uyalim hem de olabildigince yetki alanlarimizda kurallari defaten tekrarlamakta fayda var. Trafik kazalarina verdigimiz can teröre verdigimiz canin 5 kati daha fazla ve dolayisiyla trafikte kurallara uymamiz can kayiplarini azaltacaktir. Trafik kurallarina da uymanizi, yola çikacak arkadaslarimizin olabildigince uzun yolculuklardan kaçinmasini, dinlenmelerini tavsiye ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile