İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy, özellikle vizelerin kalkmasının ardından Suriye'den ve diğer komşu ülkelerden çok sayıda hastanın tedavi için Gaziantep'e geldiğini belirterek, "Suriye'nin sağlık sigortası bizimki gibi gelişmiş olmadığı için şu anda sadece özel hastaları kabul edebiliyoruz. Suriye'nin sağlık uygulamaları ile bizdeki uygulamaların örtüşmesi halinde çok sayıda hastayı burada tedavi edebiliriz" dedi.
Komşu ülkelerden bir çok hastanın tedavi için Avrupa'ya gittiğini kaydeden Aksoy, "Bu hastalar neden Türkiye'ye gelmesin, neden Gaziantep'e gelmesin? Oraya harcadığı sağlık giderini neden benim ülkemde bırakmasın. Çünkü hem daha yakın, hem daha ekonomik. Bizim yaptığımız muayeneler, tetkikler, tahliller, ameliyatlar, Avrupa'daki bir çok ülkeden çok daha ucuz. Neredeyse yarı yarıya bir fark var. Niçin benim ülkeme gelmesinler ki? Zaten hükümetin politikalarından birisi de bu. Bakanlığımız sağlık turizmini teşvik ediyor. Bu hususla ilgili kongreler düzenleniyor. Gittiğimiz kongrelerde özellikle Suriyeli yetkililerin Gaziantep'e özel bir ilgi duyduklarını görüyoruz. Bizim de onlara paralel bir çalışma yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
Aksoy, 2011 yılı Ocak ayı içerisinde 6 ilin sağlık müdürünün Suriye'ye davet edildiğini ifade ederek, "Sanırım sağlık hizmetlerini bizlere aktaracaklar. Yapılacak bu toplantıda ilişkilerimizi nasıl geliştirebilirizin yolları aranacak. Suriye bize çok yakın. Gaziantep'e çok yakın olması ve vizenin kalkmasından dolayı giriş-çıkışlarda sıkıntımız yok. Onların da bir protokolü var. İnşallah şu ödemelerle ilgili yaşanan sıkıntılar da aşılabilirse biz Suriye'den ve Irak'tan ciddi oranda hasta kabul edebileceğiz" şeklinde konuştu.
Gaziantep, Sağlık Üssü Olacak
Son yıllarda kente yapılan sağlık yatırımlarıyla sadece bölgesinden değil komşu ülkelerden de hasta kabul etmeye başlayan Gaziantep, Ortadoğu'nun sağlık üssü olma yolunda ilerliyor.