Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Bulusmalari Düzenlendi

Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Bulusmalari Düzenlendi

Gaziantepli sanayiciler, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii sirketlerinden olan FNSS Savunma Sistemleri A.S. ile Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Bulusmalarinda bir araya geldi. Programda konusan Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Baskani Ünverdi, Gaziantep’in savunma sanayisinde geri dönüsü olmayan bir yola girdigini söyledi.

GSO, Ipekyolu Kalkinma Ajansi (IKA) ve FNSS Savunma Sistemleri A.S. is birliginde Gaziantep ve bölge firmalarina yönelik “Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Bulusmalari” düzenlendi.

Gaziantep ve bölge sanayisinin savunma sanayi sektöründe üretim yapma kapasitesini artirmak, firmalari bu alanda cesaretlendirerek önünü açmak ve katma degerli üretim yapmalarina saglamak amaciyla Gaziantep Sanayi Odasi Mesleki Egitim Merkezi’nde (GSO-MEM) düzenlenen etkinlige, GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, IKA Genel Sekreteri Burhan Akyilmaz, FNSS Savunma Sistemleri A.S. Kalite Güvence ve Is Mükemmelligi Müdürü Hakan Yagci, sektör temsilcileri ile firma yetkilileri ve sanayiciler katildi.

Programin açilis konusmasinda, Gaziantep’in sanayi altyapisi, isgücü ve ihracattaki basarisiyla savunma sanayi konusunda büyük bir potansiyele sahip oldugunu belirten GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, GSO olarak yürütmüs olduklari çalismalarla Gaziantep’in savunma sanayisinde önemli bir merkez olmasini hedeflediklerini kaydetti.



“Savunma sanayisinde geri dönüsü olmayan bir yola girdik”

Savunma sanayisinin yakin cografyada ve küresel ölçekte yasanan gelismeler dikkate alindiginda Türkiye’nin gelecegi için özellikle son dönemde çok daha kritik ve stratejik hale geldigini kaydeden Ünverdi, “Savunma sanayisine yönelik tüm taraflarla güçlü baglar kurmaya devam ediyor ve hizimizi artiriyoruz. Bugüne kadar da olusturdugumuz network, proje çalismalari ve gayretlerimizle önemli mesafeler kat ettik ve reel sonuçlarini hep beraber aliyoruz. Yillik 10 milyar dolar ihracatimiz, 155 alanda binlerce çesit üretimimiz ve ülkemizin en büyük OSB’sine sahip kenti olarak, biz artik savunma sanayisinde dönüsü olmayan bir yola girdik. Bugün de paletli ve tekerlekli zirhli araçlar tasarlayan ve kendi alaninda dünya liderleri arasinda yer alan FNSS ile bu alanda potansiyele sahip olan Gaziantepli firmalarimizin verimli görüsmeler yapacaklarina inaniyorum” dedi.

Gaziantep’te imalat sanayisinde yüksek teknolojili ürünler gelistirilmesine yönelik önemli çalismalar yürütüldügünü ve Ipekyolu Kalkinma Ajansi olarak bu çalismalarin artarak devam etmesi adina projeler gelistirmeye ve destek sunmaya devam ettiklerini ifade eden IKA Genel Sekreteri Burhan Akyilmaz ise Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Bulusmalarindan Gaziantepli firmalarin en yüksek verimi almalarini hedeflediklerini söyledi.



“Firmalara finansal destek vermeye hazirlaniyoruz”

“Savunma sanayi sektörü uzun soluklu bir sektör. Ortak çalisma kültürü, dayanisma ve birlikte hareket etmeyi gerektiriyor” diyen Akyilmaz, “Hep birlikte çalisarak Gaziantep’in savunma sanayi alaninda alacagi payi artiracagiz. Ilerleyen günlerde savunma sanayi alaninda çalismalar yapan firmalarimiz da dahil olmak üzere bölgemizdeki sanayicilerimizin orta, orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünleri üretmelerine katki saglamak amaciyla finansal destek vermeye hazirlaniyoruz. Firmalarimizin yeni ürün gelistirebilmeleri için elimizden geleni yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

FNSS Güvence ve Is Mükemmelligi Müdürü Hakan Yagci da yaptigi sunumda, Gaziantepli firmalarin FNSS’ye tedarikçi olmalarini ümit ettiklerini, bu potansiyeli tasiyan Gaziantepli firmalarin savunma sanayi sektöründe hedeflenen gelisimi kaydetmeleri için destek sunmaya devam edeceklerini söyledi.



Yapilan konusmalarin ve sunumun ardindan, Gaziantepli firmalarinin savunma sanayi sektöründe tedarikçi olmalarina katki saglamak amaciyla birebir görüsmeler gerçeklestirildi.

Firma temsilcileri ile FNSS Savunma Sistemleri A.S. yetkilileri, savunma sanayinin stratejik önemi, teknolojik gelismeler, sektördeki tecrübeler, yenilikler ve firmalara bu alanda avantaj saglayabilecek yatirimlari degerlendirdi.

Etkinlik, plaket ve hediye takdiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile