Gaziantep, Sri Lanka'dan Fil İstedi

Sri Lanka'ya giden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyeti, Başbakan Ranil Wickremesinghe ile görüşerek hayvanat bahçesi için iki dişi fil istedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sri Lanka Kolombo Belediyesinin 150. yıl etkinlikleri için bu ülkeye davet edilen heyet, Başbakan Ranil Wickremesinghe ile bir araya geldi.

Heyette bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin, Wickremesinghe'ye Gaziantep ve hayvanat bahçesi hakkında bilgi verdi.

Görüşmede hayvanat bahçelerinde iki erkek fil olduğunu belirterek, Başbakan Wickremesinghe'den Gaziantep Hayvanat Bahçesi için iki dişi fil isteyen Özsöyler, Sri Lanka ve Türkiye arasındaki ilişkilerin bu vesileyle daha da gelişeceğini aktardı. Özsöyler, "Hayvanat bahçemizi yılda 3 milyon kişi ziyaret ediyor. Burada çok ciddi bir potansiyel mevcut. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek görkemli bir fil düğünü yapmak istiyoruz. Sizin vereceğiniz fillerle ziyaretçi sayımızın daha da artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Wickremesinghe de heyetin iki dişi fil isteğiyle yakından ilgileneceğini belirterek, böyle bir olayın gerçekleşmesine sevineceğini aktardı.

Kolombo Belediye Başkanı AJM Muzammil ise konuyu bizzat takip edeceğini kaydetti.

Ayrıca Türkiye Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar ile de bir araya gelen heyet, karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Gaziantep'i yakından takip ettiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i en yakın zamanda Sri Lanka'da ağırlamak istediğini kaydeden Özçuhadar, Gaziantep ve Sabaragamuwa arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemine dikkati çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile