Gaziantep'te 2 Bin 245 Zeytin Agaci Daha Toprakla Bulustu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi'nin "Yesil Sehirler Huzurlu Nesiller" slogani ile baslattigi Yesil Antep Projesi'nin 23'üncü duragi olan Aydinlar Mahallesi'nde 2 bin 245 zeytin agaci toprakla bulustu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 10 bin 400 metrekare alanda Türkmenler Un ile yapilan agaçlandirma çalismasinda 2 bin 245 zeytin agaci toprakla bulusturuldu. Böylelikle proje kapsaminda sehir merkezinde 180 bin 598 metrekarelik alana fidan dikimi yapilmis oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yeni bir yüzyila girildigini belirterek, "Gazi sehir, akilli, sampiyon ve yesil sehir onayinin uluslararasi alanda alindigi bir sehir oldu. Dünyamizi, insan ile beraber muhafaza edebilsek, sürdürülebilir kalkinmayi basarabilseydik, yasadigimiz sorunlarin hiçbiri olmayacakti. Ekosistemimizi o kadar bozuyoruz ki çöle kar yagiyor, Venedik su baskinlari ile mücadele ediyor, Antarktika'da buzullar eriyor. Su anda bile sehrimizde bol kar ve yagmur yagisi olmasi gerekirken günesli bir hava var. Bu artik çevreyi yesillendirelim degil, dünyanin gelecegi meselesi. Bu bir zorunluluk." ifadelerini kullandi.

Yesil alanlarin artmasiyla topragi, havayi ve suyu korumayi hedeflediklerini aktaran Sahin, sunlari kaydetti:

"Bir taraftan yesil sanayiyi çalisiyor, yüksek biyolojik aritmaya geçiyoruz. Diger bir taraftan ulasimda eski, yasli otobüsleri kaldirarak, filomuzu gençlestirdik, dogalgaza geçtik ve simdiki hedefimiz elektrikli otobüslere geçmek. Bisiklet yollarimizi genisletiyoruz. Gaziray'da sona geldik ve Cumhurbaskanimizin destekleri ile metronun temelini atacagiz. Tükettigimiz enerjinin yerine yenilenebilir enerji ile üretim yapmaya basladik. Yüzüncü yilda '27 Milyon Fidan' hedefimiz için sürekli çalisiyor, sehrimize uygun birçok agaç türünü toprakla bulusturuyoruz. "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile