Gaziantep'te 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Gaziantep'te 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı açılışı nedeniyle Demokrasi meydanında çelenk koyma töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Buradaki törenden sonra, İbrahimli Mahallesi'nde bulunan Mehmet Tuncay Aykaç İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, devlet olarak, eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesinin yükseltmek ve kentin en büyük sorunu olan derslik ihtiyacını karşılamak için belirli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
ÖSS sınavlarının sonuçlarına göre, bazı bölümlerde Gaziantep'in 80'ninci sırada bulunmasından utandığını belirten Süleyman Kamçı, "Gaziantep'te eğitim öğretimde hak ettiğimiz noktada değiliz. Sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep'te ÖSS sınav sonuçlarına göre bazı bölümlerde 80'ninci sıralara çıkılmasını anlayamıyorum. Bu durumdan utanıyorum. Bu sorunu mutlaka çözmek lazım. Çağdaş toplumlar, amaçlarına eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesini yükselterek, bu alandaki çalışmalara öncelik vererek
ulaşmışlardır" dedi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise, Gaziantep'teki eğitim öğretim kalitesinin artırılması için belirli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin en büyük 6. büyük metropol kentine yakışır bir eğitim başarı sıralaması yakalamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kimse bu konuda şüphe duymasın" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, eğitim öğretim yılının açılışı için okulda ders zili çalındı. Vali Kamçı, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda davetli bazı sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile