Gaziantep'te 6 Bin Sokak Hayvani Tedavi Edildi, Bin Sokak Hayvanina Yeni Yuva Bulundu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Baskanligi, bu yil 6 bin sokak hayvaninin tedavisini gerçeklestirip binden fazla hayvana yeni yuva buldu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, il genelindeki sahipsiz sokak hayvanlariyla ilgili tedaviden yuva bulmaya, günlük besleme faaliyetinden bakimlarina kadar çesitli çalismalar yürütülüyor.

Bu kapsamda 2021 yilinda yaklasik 6 bin sokak hayvaninin tedavisini tamamlayip binin üzerinde sokak hayvanina yeni yuva bulan ekipler, hayvanlarin mama sikintisini ise gerek belediyeye bagli barinakta gerekse de belirlenen 200 besleme noktasinda günlük olarak gideriyor.

Büyüksehir Belediyesi barinaktaki ve besleme noktalarindaki sokak hayvanlarina aylik 7 tona yakin mama dagitirken ayrica kent genelindeki üniversiteler, askeri alanlar, otellerden toplanan yemek artiklari da hayvanlara takviye yem olarak veriliyor.

Öte yandan yakin zamanda hizmete açilacak Burç Yazibag'daki 15 dönüm arazi üzerine kurulan Sokak Hayvanlari Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi, mevcut barinakla birlikte faaliyet gösterecek. Tesiste kedi ve köpekler için ayri bakim ve rehabilitasyon bölümleri olusturuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile