Gaziantep'te ABD'nin Broadway Sahnesini Aratmayacak Sahne

Gaziantep'te ABD'nin Broadway Sahnesini Aratmayacak Sahne

Gaziantep’te ABD’nin Broadway sahnesine benzeyen devlet tiyatrosu sahnesi insa edildi. Yaklasik 3.5 yilda 200 milyon liralik maliyetle hizmete hazir hale getirilen Sehitkamil Devlet Tiyatrosu, kamuoyuna tanitildi.

Gaziantep’in Sehitkamil ilçesinde 200 milyon TL’lik bir maliyetle insa edilen Devlet Tiyatrosu Sehitkamil Sahnesi, kamuoyuna tanitildi. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Ihlas Haber Ajansi Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akin ve diger ulusal haber ajanslarinin bölge müdürlerinin de katildigi program ile sahne kamuoyuna tanitildi.

Sehitkamil Belediyesinin destegi ile insa edilen ve büyüklügü, kapasitesi ve hizmet çesitliligi gibi birçok yönden ABD’nin meshur Broadway sahnesine benzeyen Sehitkamil Sahnesi, 2 yillik proje asamasi, 1.5 yillik da insa asamasi olmak üzere 3.5 yilda tamamlandi. Hizmete hazir hale getirilen sahne projesinde tiyatro binasi, kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapali otopark, 200 araçlik açik otopark da bulunuyor. Sahne içerisindeki kütüphanede ise tiyatro gösterilerinden bagimsiz olarak, 7/24 ziyaretçilere hizmet verecek.

Sahne yapimi ve hizmet kapasitesi hakkinda bilgi veren Baskan Fadiloglu, "Amacimiz milletimizin yasam kalitesini yukariya çikarabilmek. Sehitkamil Belediyesi olarak dikkat ettigimiz en önemli husus yasanabilir kentler siralamasinda Gaziantep’i, Gaziantep özelinde ise Sehitkamil’i nasil yukariya tasiyabiliriz, bunun için projelerimizi imkanlar dahilinde hayata geçirmeye çalistik. Bugün 70 bin ögrencisi olan bir sehirde bir tiyatro sahnesinin olmasi gerektigine inandigimiz için tüm ekip arkadaslarimizla birlikte biz bu projeyi yaklasik 2 yil çalistik, pesinden de yaklasik 1,5 yil süre içerisinde hizmete alinir hale getirdik. Özellikle bu tiyatronun içerisinde sürekli yasayabilmesini saglamak adina 4 salondan olusan 24 saat açik genis bir kütüphane alanini milletimizin hizmetine en kisa sürede sunmus olacagiz. Mevcut tiyatro salonunda da haftada 1 gün veya 2 gün oynayacak. Bir tarafinda sanat bir tarafinda bilim atölyeleri olusturduk mevcut dene yap atölyelerini burada yapacagiz. Sanat merkezimizde egitim alan kardeslerimiz için ise 3 da yer alacak, egitim almalarini saglayacagiz. Kentin turizmine destek olabilecek sekilde yillik programda, çevre vilayetten de vatandaslarimizin gelmelerini saglayarak bu sehrin hem sosyal hayatina, kültürel hayatina hem de ekonomik hayatina destek vermeye çalistik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile