Gaziantep'te Asfalt Çalismalarinda Yogun Tempo

Gaziantep'te Asfalt Çalismalarinda Yogun Tempo

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte sehir merkezi ve kirsal bölgelerde sicak asfalt ile sathi kaplama asfalt yapimi, bakim ve onarim çalismalarina hiz verdi.

Sehir merkezi ve kirsal mahallelerde planlanan yol yapim faaliyetleri büyük oranda tamamlanirken Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi, 2022 yili ilk 6 ayinda toplamda 30 kilometrelik yeni sicak asfalt çalismasi yapti.

Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri Gaziantep sehir merkezinde yilin ilk yarisinda Fevzi Çakmak Bulvari, Durdu Yetkin Sekerci Bulvari, Milli Egemenlik Bulvari, Ali Nadi Ünler Bulvari ile Dumlupinar Mahallesi 150 Nolu Cadde, Geylani Mahallesi 20 Nolu Cadde, Seyrantepe Mahallesi Nihat Özdemir Cadde, Ibrahimli Mahallesi 94 Nolu Cadde ve Mücahitler Mahallesi 9 Nolu Cadde üzerinde toplamda 9 noktada, 10 bin 200 metre sicak asfalt çalismasini tamamladi.

Kirsal mahallelerde ise Kumruhamurkesen, Pancarli ve Kapcagiz ile Kilis ili ana yol güzergahinda 5 bin 300 metre, Subogazi, Kozluyazi, Tuglu Kirsal Mahalleleri ile Tokdemir Kavsagi güzergahi arasinda 12 bin metre sicak asfalt yapildi.

Araban ilçesinde bulunan ve ilçe merkezi için önem arz eden Gaziantep Caddesi, Akbudak Caddesi ve Besni Caddesi güzergahinda Büyüksehir ekipleri 2 bin 500 metre sicak asfalt serimi gerçeklestirdi.

Kirsal mahallelerde sathi kaplamalar tamamlaniyor

Kirsal mahalleleri ana yollara ve birbirine baglayan yollarda ise yenileme çalismalarini sürdüren ekipler, yenilemeler araciligiyla bölge çiftçisinin tarimsal faaliyetlerinin de ulasim sartlarindan etkilenmesinin önüne geçiyor.

Yapilan çalismalar neticesinde yol kenarlarinda yetisen ürünler toz tasinimindan korunurken, konforlu bir yolculuk için sathi kaplama çalismalarini araliksiz sürüyor. Çalismalarda 2022 yilinin ilk 6 ayinda toplam 25.5 kilometrelik sathi kaplama asfalt tamamlanirken 61.2 kilometrelik yol bölümünde ise çalismalar sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile