Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı. Seyit Onbaşı’dan Ömer Halis Demir’e kadar birçok Şehitin anıldığı “Kurtuluştan Dirilişe” programı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öztekin tarafından okunan Kuran tilaveti ile başladı.
Ardından saygı duruşu ve mehteran takımı performansı eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Program açılış konuşması GAUN Rektörü Ali Gür, "Biz I.Dünya Savaşı’nda kaybeden değildik, kazanandık. İnançlarıyla birlikte bir araya gelerek Çanakkale’yi kazandık” dedi.
15 Temmuzda yaşanan acı olayları hatırlatan Gür, "Hainler asla affedilmez. Bir daha asla böyle bir şeyle karşılaşmayız. Birlik olduğumuz müddetçe asla bize boyun eğdiremezler” diye konuştu.
Program, özel olarak hazırlanmış kısa filmlerin izlenmesi, şiirlerin okunması ve programa özel hazırlanan eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Konser esnasında Mehteran Takımı ve Türk Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen gösteri, ilgiyle izlendi.
Yaklaşık bin 400 kişinin katıldığı program, vatandaşların hep bir ağızdan “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sözleri ve alkışlarıyla sona erdi.
Gaziantep'te Çanakkale Şehitleri Anma Programı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle düzenlenen Kurtuluştan Dirilişe adlı programla şehitler anıldı.