Gaziantep'te Dezavantajli 100 Aileye Ev

Gaziantep'te Dezavantajli 100 Aileye Ev

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde dezavantajli 100 aileye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’in katilimiyla ev tahsisi yapildi. Kura töreninde konusan Bakan Yanik, Gaziantep’in her dönem gözbebegi sehirlerden birisi oldugunu ve 18 yilda Gaziantepli ihtiyaç sahiplerine aktarilan sosyal yardim kaynaginin 7 milyar TL’nin üzerine çiktigini söyledi.

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Sahinbey Belediyesi tarafindan düzenlenen “Dezavantajli 100 Aileye Ev Tahsisi” kura törenine katildi.

Bakan Yanik’in kura çekimini yapmasinin ardindan 100 aile ev sahibi oldu. Kura töreninde konusan Bakan Yanik, evlerin ailelere hayirli olmasini dileyerek projede emegi geçenlere tesekkür etti. Bakan Yanik, Gaziantep’in sanayisiyle, insan kaynagiyla, demografik yapisiyla ve stratejik konumu itibariyle ülkenin tamamini etkileyen ve gözbebegi bir sehir oldugunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak Gaziantep’te 18 yilda 7 milyar TL’nin üzerinde sosyal yardim kaynaginin kullanildigini dile getiren Bakan Yanik, sosyal yardimlarin artarak devam edecegini ifade etti.



18 yilda Gaziantep’e 7 milyar TL’yi asan sosyal yardim destegi

2003-2021 yillari arasinda Gaziantep’teki ihtiyaç sahiplerine yönelik yapilan sosyal yardim kaynaginin 7 milyar TL’nin üzerinde oldugunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Hem heyecanli hem de çok mutluyum. Bugün çocuklarimizla, ailelerimizle bir arada olmak mutluluk verici. Bizde ailelerimiz kadar çok heyecanliyiz. Sükürler olsun bugün insallah, onlarinda mutluluguna ortak olacagiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak bizim temel politikamiz hizmet modelleri gelistirmek. Her hizmet modelimiz için öncelikle degerlendirdigimiz baslik aile yapisinin korunmasidir. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulasacak ve ihtiyaç duyduklari destegi vermek için her an sahadayiz. Arkadaslarimizi sahada görebilirsiniz. Ülke genelinde 1003 Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimiz araciligiyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulasiyor ve sosyal yardimlarimizdan, hizmetlerimizden faydalanmalarini sagliyoruz. Türkiye genelinde mevcut olan 1003 Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimizdan 10 tanesi Gaziantep’te. Gaziantep’te 2020 yilinda 281 bin 784 hanede yasayan 1 milyon 275 binin üzerindeki vatandasimiza sosyal yardim yapmisiz. Bu baslikla ihtiyaç sahiplerine ulastirdigimiz toplam kaynak miktari ise yillik 1 milyar 285 milyon TL’nin üzerinde. Ayni sekilde bu yil 2021 yilinin Ocak ayindan Eylül ayina kadar geçen dönemde 262 bin 225 hanemize ulasmisiz ve bu hanelere ulastirdigimiz kaynak ise 1 milyar 270 milyon TL’nin üzerine çikti. Hükümetlerimiz döneminde Gaziantep ilimize 2003-2021 yillari arasinda aktardigimiz sosyal yardim kaynagi 7 milyar TL’nin üzerine çikti. Dolayisiyla Gaziantep bizim için her dönem gözbebegi sehirlerimizden birisidir. Gaziantep sanayisiyle, insan kaynagiyla, demografik yapisiyla, stratejik konumu itibariyle ülkemizin tamamini etkileyen bir konuma sahip. Dolayisiyla bundan sonraki süreçte de Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimizla ihtiyaç sahibi ailelerin uygun barinma kosullarinda yasamasina yönelik ev yapimi veya ev onarim çalismalarina destek olmaya devam edecegiz” dedi.



“Ailelerimize yuvalarinda huzur içinde bir ömür diliyorum”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak barinma konusunda ihtiyaç sahiplerine yönelik projelerinin devam ettigini belirten Bakan Yanik, ev sahibi olan ailelere evlerinin hayirli olmasini dileyerek, “Barinma yardimlari kapsaminda Bakanligimiz ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi ile 2009 yilinda imzalanan protokolle sosyal konut projelerini de uyguluyoruz. Bugün açilisini yapacagimiz proje de bunlardan biridir. Sahinbey Belediyemizce insa edilen sosyal konutlardan 100 adedini 3294 sayili Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi Tesvik Kanunu kapsaminda bulunan esi vefat etmis, öksüz ve yetim yardimi alan haneler için ayirdik ve bunun için gerekli kaynaklari kullandik. Ben bu dagitacagimiz konutlarin bütün ailelerimize bütün çocuklarimiza hayirli ve huzurlu bir yuva olmasini temenni ediyorum. Valiligimiz, belediyemiz, projenin her asamasinda yer alan birçok kurumumuzun özveriyle çalismasi sonucu bu projemiz tamamlanmistir. Hepsine huzurlarinizda ayri ayri tesekkür ediyorum. Bizler birlikten kuvvet dogar, dayanismanin gücüne inanan bir kültürün baglilariyiz, bir inancin baglilariyiz. Dolayisiyla birlik oldugumuzda beraberlik oldugunda ortaya tek tek yapamayacagimiz kadar büyük sonuçlar çikiyor. Tek tek basaramayacagimiz kadar büyük katma deger çikiyor. Bir elin nesi var iki elin sesi varin kurumsal örnegini burada gerçeklestirmis olduk. Sosyal yardimlarimizin da temel mantiginda iste bu dayanismayi esas aliyoruz. Ihtiyaç sahibi ailelerimizi birçok farkli model ile destekliyoruz. Bu minvalde, ebeveyn kaybi yasayan çocuklarimiz için de ayni hassasiyeti gözetiyoruz. Mümkün oldugunca aile çevresinden koparmadan, akrabalarinin yakininda hayata devam edebilmelerini saglayacak imkanlar olusturmayi önceliyoruz. Tüm bu modellere ragmen ihtiyaç sahibi çocuklarimiz için kurum bakimi gerekiyorsa, elbette o çözümü de hayata geçiriyoruz. Burada bulunma sebebimiz olan konut projesiyle de öksüz ve yetim kardeslerimizin aile ortamindan kopmadan, sosyal çevrelerinden uzaklasmadan, esasinda tam tabiriyle hayatlarinin dogal akisini bozmadan devam edebilecekleri bir imkan sunmus olacagiz. Evlerinin anahtarini teslim alacak ailelerimize yuvalarinda huzur içinde bir ömür diliyorum. Basta belirttigim gibi, çok özgün bir model olan bu projenin birçok baska sehre de ilham olacagini ümit ediyorum. Bakanlik olarak her zaman ihtiyaç duyulan her yerde Bakanligimizin imkanlari ve sorumluluklari çerçevesinde, yetkileri çerçevesinde destek olacagimizi da bir kez daha paylasmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Yetimin yüzü gülecek hepimizin yüzü gülecek”

Kura töreninde konusan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise evlerin herhangi bir bedel ödemeden kullanilabilecegini ve projenin nasil gerçeklestigini aktararak, “ Bugün bizim için gerçekten çok güzel bir gün. Özellikle yetimlerin yüzünü güldürmek gerçekten çok güzel. Allah hepinizden razi olsun. Rabbim sizlerin duasindan bizleri eksik etmesin. Gaziantep önemli bir sehir. Cografi konumu itibariyle baktigimiz zaman PKK terörü münasebetiyle dogrudan gelen göçün burada bir tür baraj gibi tutulmasi, daha sonra Esad rejiminden kaçip gelen 450 bin Suriyelilerin kente gelmesi birçok kozmopolit olay kentte mevcut. Bütün bu olumsuzluklara ragmen Cumhurbaskanimizin liderliginde Cumhur Ittifakiyla hep birlikte bu sehirde yapilmasi gereken her sey yapiliyor. Herkes kendi üzerine düseni yapiyor. Ciddi bir uyum ve gayret var. Allah bütün idarecilerimizden razi olsun. Cumhurbaskanimizin liderliginde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak gerçekten bu güne kadar çok güzel icraatlar yapildi. Sosyal politikalar ve hizmetler gerçekten çok önemli. Biz ne kadar hizmet yaparsak yapalim sosyal belediyecilik, sosyal adalet ve toplumun rahatlamasi bu açidan çok büyük bir önem arz ediyor. Toplumun en önemli kesimlerinden birisi de yetimlerimiz. Bunlarla alakali da gerek hükümetimizin gerekse de yerelde belediyelerimizin çok büyük çalismalari var. Yetim koordinasyon merkezlerimiz var. Sürekli yetimlerimizle ve ailelerimizle alakadar oluyoruz. Annelerimize, çocuklarimiza özel programlar yapiyoruz. Onlarin o yalnizligi hissetmemeleri adina gerçekten güzel çalismalarimiz var. Çünkü sunu biliyoruz ki yetim agladiginda rahmanin arsi titrer. O yüzden yetime sahip çikmak çok önemli. Peygamber Efendimiz, ‘kendi yetimine ve baskasina ait yetimi himaye eden kimseyle ben cennette beraberim’ diyor. Yetimlerimize ev fikri Gaziantep Valimizin fikriydi. Valimiz, ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz 6 milyon TL para verecek. Siz desteklerseniz ve hayirseverleri de bulursak ev yapabilirsek güzel olur’ dedi.

Bizde yaptigimiz 220 evimizi bunun için tahsis edelim ve yetimlere verelim dedik. Hayirseverlerimizden 1 milyon TL kadar para topladik. Evlerin toplam bedeli de 30 milyon TL kadar. 6 milyon TL’si bakanligimiz, 1 milyon TL’si hayirseverlerimizden ve kalan 23 milyon TL’sini de biz karsiladik. Istedik ki bu yetim ailelerimiz yüzü gülsün. Ailelerimiz bu evleri herhangi bir bedel ödemeden kullanacaklar ve insallah yetimin yüzü gülecek hepimizin yüzü gülecek. Onlarin duasini almak çok büyük bir mutluluk" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile