Gaziantep'te Duygulandiran 'Ögretmenler Günü' Programi

Gaziantep'te Duygulandiran 'Ögretmenler Günü' Programi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafindan 24 Kasim Ögretmenler Günü’ne özel olarak düzenlenen ve yogun ilgi gören “Nurettin Topçu: Ruhun Sanatkari Olarak Ögretmen” temali programda duygu dolu anlar yasandi.

HKÜ Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sener Büyüköztürk koordinatörlügünde, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Açilis konusmalari ile devam eden programda, sehit ögretmenler anisina yapilan sunumlar katilimcilara duygu dolu anlar yasatti.

Sehit ögretmenler unutulmadi

Sehit ögretmenlere minnet ve sükran duygularinin ifade edildigi programda, terör saldirilari sonucu sehit düsen Aybüke Yalçin, Necmettin Yilmaz ve Aysenur Alkan ögretmenler saygi ile yad edildi.

Programda konusan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Doç. Dr. Osman Sezgin, öncelikle fikir insani Nurettin Topçu’yu anlamak için yapilmasi gerekenlere dikkat çekerek, Nurettin Topçu’nun doktora çalismasinin Sorbonne Üniversitesinde yilin en basarili doktora tezi seçildiginden ve üniversitenin geleneklerine göre birinci olan ögrencilerin mutlaka ödüllendirildiginden bahsetti. Sezgin, maddi birçok talebinin karsilanmasi rahatlikla mümkün iken Nurettin Topçu’nun, Sorbonne Üniversitesinde ay yildizli Türk bayraginin bir hafta dalgalanmasini istedigini belirterek, “Ögretmen kelimesinin manasini iyi düsünmek gerekir. Merhamet dolu, sefkat dolu, rahmet dolu, yanilmayan akla sahip olan insan anlamina gelmektedir. Yani ögrencisini çocuklarindan çok daha önce gören, ögrencisini kendisinden önce düsünen demektir. Önceki gün sehit olan Aysenur Alkan ögretmenimiz gibi. Ögrencilerini asagi siginaga indirmis, disarida kalan baska ögrencisi var mi diye yukariya çiktiginda sehit olmus” dedi.

Programin açilisinda konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Burada Hasan Kalyoncu’yu rahmet ve minnetle aniyorum. Dün 14’üncü ölüm yil dönümüydü. Topluma hizmet etmek, toplumun ilmini ve irfanini artirmak iddiasi vardi ve dogru bir modelle basladi.

Vefat ettikten sonra, ögretmen yetistiren bu üniversitede isminin yasatiliyor olmasi çok anlamli” ifadelerini kullandi. Sahin, Karkamis ilçesine yapilan roket saldirisinda sehit olan 5 yasindaki Hasan Karatas ve Ögretmen Aysenur Alkan’a Allah’tan rahmet dilerken, salonda duygu yüklü anlar yasandi.

Açilista selamlama konusmasi yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye’nin geleceginin mimarlari olacak ögrencileri yetistirecek nitelikli ögretmenleri yetistirmenin önemini vurgulayarak, nitelikli ögretmen yetistirme gayretleri ve programin düzenlenmesindeki emekleri için Egitim Fakültesine tesekkür etti.

Açilista konusan HKÜ Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sener Büyüköztürk; dün Aybüke Yalçin ve Necmettin Yilmaz, bugün de Aysenur Alkan’in sehit oldugunu animsatarak, ay yildizli bayragin dalgalandigi vatanin dört bir yaninda anaokulundan üniversiteye heyecanla hizmet eden ögretmenlerin ve gelecegin ögretmenleri olan ögrencilerinin Ögretmenler Günü’nü kutladi.

Panel yogun ilgi ile gerçeklesti

‘Ruhun Sanatkari Olarak Ögretmen’ temasi ile düzenlenen programda; HKÜ Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasar Özbay moderatörlügünde bir panel gerçeklestirildi.

Panele Dr. Ögr. Üyesi Yusuf Kiziltas, Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdal Kilinç ile HKÜ mezunu Sinif Ögretmeni Oguzhan Özdemir panelist olarak katildi.

Panelistler, ögretmenlik ve meslek yasamlari ile ilgili hatira ve tecrübelerini paylasirken, ögrenciler panelistlerin sunumlarini büyük bir begeni ile takip etti.

Program, tesekkür belgesi takdimi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Programa Milli Egitim Bakan Yardimcisi Doç. Dr. Osman Sezgin, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardimcisi Anil Alkan, HKÜ Mütevelli Heyeti Baskan Danismani Dr. Songül Kalyoncu ile Gaziantep Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ile ögretim üyeleri, egitim yöneticileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile