Gaziantep'te 'Gastronominin Yildizlari' Ödül Töreni Düzenlendi

Gaziantep'te 'Gastronominin Yildizlari' Ödül Töreni Düzenlendi

Gaziantep’te düzenlenen "Gastronominin Yildizlari Ödül Töreni" ile kentin gastronomisine katki sunan pek çok kurum, kurulus ve kisi ödüllendirildi. Ödül töreninde Ihlas Haber Ajansi’na da kentinin gastronomisinin tanitimina katkilari nedeniyle ödül verildi.

Uluslararasi Gastronomi Federasyonu (UGUF), F1 Medya Ajansi ve Lezzet Dünyasi dergisi tarafindan Gaziantep’te "Gastronominin Yildizlari Ödül Töreni" düzenlendi.

Sehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen Gastronominin Yildizlari Ödül Töreni’nde kentin gastronomisine katki sunan pek çok kurum, kurulus ve kisi ödüllendirildi. Ödül töreninde Ihlas Haber Ajansi’na da kentinin gastronomisinin tanitimina katkilari nedeniyle ödül verildi.

Ihlas Haber Ajansi’nin ödülünü Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akin, Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Feray Yilmaz’in elinden aldi.

"Türkiye’de gastronomi denince akla açik ara Gaziantep sehri gelir"

Törende konusan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardimcisi Abdullah Tancan, "Türkiye’de gastronomi denince akla açik ara Gaziantep sehri gelir. Gaziantep, 2015 yilinda UNESCO tarafindan gastronomi dalinda gelistirici sehirler agina dahil edildi. Bu özelligiyle Gaziantep, Türkiye’de öncü bir sehir konumunda. Bunda emegi geçenlere çok tesekkür ederim. Ilimiz gastronomi alaninda dünyanin en iyi 10 ili arasina girmeyi basaran bir sehir. Tarih boyunca havasini, suyunu ve topragini sevip burayi yurt edinen insanlar, ortak bir damak tadinda bulusmus ve günümüzün zengin Gaziantep mutfak kültürünün ortaya çikmasinda büyük pay sahibi olmustur. Gaziantep 400’ün üzerinde yemek çesidine sahip" ifadelerini kullandi.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardimcisi Abdullah Tancan, Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Feray Yilmaz, Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz, UGUF Baskani Mehmet Kaplan ve çok sayida davetli katildi.

Gecede Gaziantepli sanatçilar Adnan Orhan ve Ihsan Güvenç de sahne aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile