Gaziantep'te Gençlerin Festival Coskusu

Gaziantep'te Gençlerin Festival Coskusu

Gaziantep’te düzenlenen ’Gençlik ve Spor Festivali’nde binlerce genç büyük cosku yasadi. Renkli görüntülere sahne olan festival 4 gün sürecek.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali’nin ilk günü, düzenlenen ödüllü sportif oyunlarla basladi.

Festival, öncesinde ön elemeleri tamamlanan Sahne Senin Ses Yarismasi’nin rap ve Türk halk müzigi kategorilerinde finalleri ile devam etti. Gençlere hediyelerin dagitildigi Kadir Çöpdemir ile Tele Kutu oyunu ile süren festivalin ilk günü Cem Belevi konseri ve DJ. Ozan Dogulu performansi ile tamamlandi.

Festival Park’ta baslayan festivalin ilk gününde Gazi sehirliler sarkici Cem Belevi ve DJ Ozan Dogulu performansiyla cosku dolu bir aksam yasadi.

Ilk olarak sahne alan Cem Belevi, sevilen sarkilari festivale katilan gençlerle seslendirdi. Sahnede iyilik, mutluluk ve sevgi dileyen Belevi, konserde ayrica "Antep’in Hamamlari" türküsünü de söyledi.



Ozan Dogulu’ya Cem Belevi süprizi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan tarafindan Cem Belevi’ye günün anisina çiçek verdi. Cihan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayarak, “Gaziantep’in gençligi bugün burayi salladi. 4 gün boyunca sanatçilarimizla, yarismalarimizla, spor faaliyetleriyle buradayiz. Gaziantep gençligiyle, birligiyle, iyiligiyle güzelligiyle var. Gaziantep, gençlerle birlikle daha ileride olacak. Bu festivali düzenleyen, sizler gibi genç ruhlu, enerjisine yetisemedigimiz Sayin Fatma Sahin adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Cem Belevi konserinin ardindan sahneye çikan ünlü DJ Ozan Dogulu, sevilen sarkilari kendine has üslubuyla yorumlayarak gençleri doyasiya eglendirdi. Ünlü DJ, memleketi Gaziantep’te bulunmaktan dolayi mutlu oldugu belirterek “Kardeslerimle beni bir araya getiren herkese tesekkür ederim” dedi.

Ozan Dogulu, Cem Belevi ile ortak yaptigi Elizabeth sarkisi performansinda ise Belevi sürprizi ile karsilasti. Ozan Dogulu ile birlikte sarkiyi söyleyen Belevi, organizasyonda emegi geçenlere, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve ekibine tesekkür ederek sahneyi Ozan Dogulu’ya birakti.

Eglencenin ara vermedigi 1 buçuk saatlik Ozan Dogulu konserinin sonunda ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskani Zekeriya Efiloglu, ünlü DJ’i sahneye çikarak tebrik etti. Ani çiçegini veren Efiloglu, “Ilk gün Cem Belevi’den sonra hemsehrimizi agirladik. Sehre geldigi için çok tesekkür ediyoruz” diyerek diger etkinliklere vatandaslari davet etti.

Genç sesler yaristi

Festivalin il gününde gündüz ise daha önceden ön elemeleri tamamlanan Sahne Senin Ses Yarismasi’nin rap ve Türk halk müzigi kategorilerinde finalleri gerçeklestirildi.

Her kategoride Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yarismacilar arasinda finale kalan 6 yarismaci bir kez daha sarkilarini jüri ve gençler karsisinda söyledi.

Ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir’in sunuculugunu üstlendigi yarisma finallerinde kazananlar belirlendi. Finallerde rap kategorisinde birinci Alperen Baytar olurken ikinci Hasan Hasöz, üçüncü ise Ali Aktas oldu. Türk halk müzigi kategorisinde ise birinci Buse Ak, ikinci Direncan Gündes, üçüncü Cemile Elmas olarak seçildi. Kazananlarin ödülleri festivalin son günü düzenlenen törenle verilecek. Yarisma 18 Mayis Çarsamba Günü arabesk ve Türk Sanat Müzigi kategorilerinde sürecek.

Kadir Çöpdemir gençlere hediye dagitti

Festivalin ilk gününde konserlerin hemen öncesinde ise usta oyuncu Kadir Çöpdemir, kendi hazirladigi "Tele Kutu" oyunuyla gençlere hediyeler dagitti.

Izleyiciler arasindan belirlenen yarismacilar sahneye gelerek numaralandirilan kutulardan birisini seçti. Yarismacilar kutunun içindeki hediyeyi veya Çöpdemir’in teklifleri arasinda tercih yapti. Yarismacilarin heyecanli anlar yasadigi yarismada izleyiciler ise usta oyuncunun esprileri ve sohbetiyle keyifli dakikalar yasadi.

Festival 20 Mayis’ta sona erecek

17 Mayis Sali günü baslayan festival coskusu, 20 Mayis Cuma günü sona erecek. Gençlerin gönüllerince eglenecegi festival boyunca devam edecek olan sportif faaliyet ve eglenceli etkinliklerin yani sira Tugçe Kandemir, DJ Dogukan Manço, Sefo, Ali Kinik, Hakan Akkus, Bilal Sonses, Emrah Karaduman konserleri de yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile