Gaziantep'te 'Gönüllülük' Konulu Toplantı Düzenlendi

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi tarafından "Gönüllülük" konulu toplantı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi Başkanı Burak Baydar, gönüllülüğün bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Kişisel gelişimi olumlu yönde etkilediğini ve yeni dostluklar kazandırdığını vurgulayan Baydar, kişiye deneyim kazandırdığını ifade etti. Baydar, Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gençliğe yönelik yürütülen çalışmalar için bir platform ve çatı rolü
gördüklerini belirtti. Baydar, şunları söyledi:
"Gönüllülük kavramı, hayır işi yapmak ve toplumsal projelere karşılıksız katılmak olarak algılanacak kadar sığ değildir. Gönüllü, kendi kendisini motive etme yeteneğine sahip, başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı ilke edinmiş iyi ve doğru olduğuna inandığı bir amaç uğruna çalışan emeğinin karşılığını yarını yakalayarak alacağını bilen nitelikleri olan altın yakalı profesyoneldir. Toplumdaki genel kanının aksine gönüllülük bir serbestlik durumundan öte amatör çalışma düzeninden profesyonelliğe geçişteki bir
ara basamak olarak tanımlanabilir. Parasal olmasa da kişisel gelişim, deneyim kazanımı gibi gönüllüye dönüşü gibi faydaları içinde barındırır."
Gönüllülük ile kişinin birçok alanda beceri kazanacağına dikkat çeken Baydar, "Her ne kadar gönüllülüğün kazandıracakları birkaç temel başlıkla sınırlandırılmayacak kadar genişse de iletişim becerileri, kendini tanıma, bilgi ve beceri değiş tokuşu, organizasyon yeteneği, uzmanlık bunlardan yalnızca birkaçıdır" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile