Gaziantep'te Hasat Sevinci

Gaziantep'te Hasat Sevinci

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde hububat hasadi basladi. Yüksek rekolte bekleyen çiftçinin hasat sevincine Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu da ortak oldu.

Tarim üretiminin artmasi hayvanciligin gelismesi hedefleriyle çiftçilere ve yetistiricilere önemli desteklerin saglandigi Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde hububat hasadi basladi.

Sahinbey belediye Baskani Mehmet tahmazoglu, Kapçagiz Mahallesi’nde hububat tohumu destegi verdigi bir çiftçinin tarlarina giderek, hasat çalismalarini yerinde inceledi. Biçerdövere binerek, hasat yapan Baskan Tahmazoglu, rekolte konusunda bilgiler alarak, çiftçilerin baska ihtiyaci olup olmadigini sordu. Çiftçiler ise devletin ayri, Sahinbey Belediyesinin ayri destek verdigini söyleyerek Baskan Tahmazoglu’na tesekkür ederken, hasadin bereketli basladigini ifade etti.

Çiftçiler, yogun yagislar nedeniyle yüksek rekolte beklediklerini de sözlerine eklediler.

"Tarlada izi olmayanin harmanda yüzü olmaz"

Baskan Tahmazoglu "Tarlada izi olmayanin hasatta yüzü olmaz" atasözünü hatirlatarak, çiftçiyi desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Bereketli bir hasat dönemi yasandigini ifade eden Baskan Tahmazoglu, "Sahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimize yillardir desteklerimiz araliksiz bir sekilde sürdürüyoruz. Bugüne kadar çiftçilerimize vermis oldugumuz destek 500 milyonu asti. Çiftçilerimize her yil gübre arpa, bugday, mercimek ve gübre desteginde bulunuyoruz. Bu yil rahmet ve bereket güzel oldu. Kapcagiz kirsal mahallemize gelerek çiftçilerimiz ile birlikte bugday hasadi gerçeklestirdik. Çiftçilerimize bir kez daha hayirli bereketli bir hasat yili diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile