Gaziantep'te Haserelere Karsi 165 Bin Noktada Ilaçlama Yapiliyor

Gaziantep'te Haserelere Karsi 165 Bin Noktada Ilaçlama Yapiliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB), havalarin isinmasiyla kent genelindeki mahalle, cadde ve sokaklarda haserelere ve kemirgenlere karsi ilaçlama çalismalarina yogunluk kazandirdi.

Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi ve Yesil Alanlar Daire Baskanligi’na bagli Hasere ile Mücadele ve Ilaçlama Hizmetleri Sube Müdürlügü ekipleri, kentteki 165 bin odak noktasinda 155 personel ve 63 ekipman ile ilaçlama yapiyor.

Bu kapsamda saha kontrollerini düzenli olarak sürdüren GBB Kent Estetigi ve Yesil Alanlar Daire Baskani Murat Öz, 7/24 sahada ekiplerin çalistigini belirterek, bu çalismanin yaninda vatandaslara da önemli görevler düstügünü söyledi.



Kent Estetigi ve Yesil Alanlar Daire Baskani Murat Öz, “Ilaçlamalarin tam anlamiyla kent içinde karsilik bulmasi için vatandaslarin çöplerini çöp kovalarina agzi kapali bir sekilde atmalari, çevre temizligine dikkat etmeleri, kova ve bidon içinde bulunan durgun sularin agzini kapali tutmalari gerekiyor” dedi.

Öz, Gaziantep’in her geçen gün büyüyen ve gelisen bir kent olma özelligi tasimasindan dolayi ilaçlamadaki çalismalarda da ekipman ve personel sayisi olarak da büyümenin gerektigini belirtti.

“Sahada 7/24 nöbetçi ekip mevcut”

Vatandaslarin talep ve sikayetlerine de hizlica karsilik verdiklerini aktaran Öz, Gaziantep’te ilaçlama ile ilgili destek almak için vatandaslar, ‘Gaziantep Iletisim Koordinasyon Merkezi’nin (GIKOM)’, ‘ALO 153’, ile ‘0 342 321 00 09’ iletisim numarasindan bizlere ulasabilirler. 24 saat sahada nöbetçi ekiplerimiz bulunuyor. Ayni zamanda saha kontrolünü saglayan personellerimiz de mevcut” ifadelerini kullandi.

“Belirlenen odak noktalar yilda 1 milyonu askin kez ilaçlaniyor”

Toplamda 165 bin odak noktasinda ilaçlama çalismalarinin belirli araliklarla yapildigini anlatan Öz, “Belirledigimiz bu noktalari en az 6 kez olmak sartiyla ilaçliyoruz. Bu noktalarda yil içerisinde yapmis oldugumuz ilaçlama sayisi da 1 milyonu geçiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile