Gaziantep’te Husumetli Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi

Gaziantep’te Husumetli Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi

Gaziantep’in Oğuzeli İlçesine bağlı Altınyurt köyünde aralarında husumet bulunan aileler barış yemeğinde bir araya getirilerek barıştırıldı.


30 Mart muhtarlık seçimlerinde Özdemir, Akdağ ve Doğan aileleri arasında kavga çıkmış ve daha sonrada olaylar büyüyerek devam etmişti. Aradaki husumeti bitirmek için devreye giren eski Körkün Beldesi Belediye Başkanı Ökkeş Yiğit tarafları ikna ederek barıştırmak için barış yemeğine davet etti. Altınyurt köyü okulu bahçesinde düzenlenen barış yemeğine Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Acehan, Özdemir, Akdağ, Doğan, Özkapı aileleri ve çevredeki köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Verilen barış yemeğinin ardından aradaki husumetin kal maması için dua edildi.

Barış yemeğine katılan Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, tarafların barışma için toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Maalesef son 6 aydır bizim 6 köyümüzde böyle sıkıntılarımız var. Tabi bunun sebebinde bu seçimlerin etkisi var. Ama sadece seçimler değil iki köyümüzde de tarla sınırları, su sıkıntılarından kaynaklanan nedenlerden dolayı aileler arasında kavga var. Şu topraklarda geride kalanlar var mı? maalesef bir tanesi yok. Mesela siz şöyle düşünüyor olabilirsiniz. Bizim burada ki ufacık şeyden kimin haberi var. Bölgede yaşanan her olaydan anında haberimiz oluyor. Yaşanan sıkıntılar ve çıkan husumetler bizleri de derinden üzmektedir. Biz bu işlerin artısına, eksisine girersek bu işin galibini bulamayız. Bundan sonra geçmişe sünger çekip kaldığımız yerden kardeşçe hayata devam etmeliyiz” dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise, husumetin bir yanlış anlaşılmadan dolayı ortaya çıktığını ifade ederek, “Tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir olay sonucunda sizleri de bizleri de üzen birkaç olay yaşandı. Bu olay sonucunda şua haklıdır bu haksızdır demek hiç birimize bir şey kazandırmaz. Hz. Mevla’nın çok güzel bir sözü var. ‘Dün dünde kaldı can cağzım’ düne ait ne varsa hepsi geldi gitti. Bugün yeni bir gün yeni şeyler söylemek lazım. Sizden ricam dünde ne olduysa oldu bunu hepimiz unutacağız. Bugün yeni bir sayfa açacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar tokalaşarak barıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile