Gaziantep'te 'Ihracatin Yildizlari' Ödül Töreni Düzenlendi

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri (GAIB) tarafindan Gaziantep'teki bir otelde "Ihracatin Yildizlari" ödül töreni gerçeklestirildi.

Ticaret Bakani Bakan Yardimcisi Riza Tuna Turagay, ödül töreninde yaptigi konusmada, Gaziantep'te olmaktan memnuniyet duydugunu dile getirdi.

Türkiye'nin büyük potansiyele sahip oldugunu ifade eden Turagay, ihracatin döviz gelirleri için çok önemli oldugunu belirterek "Daha önce Gaziantep'e soruyorduk 'Ne zaman 10 milyar dolarlara gelecegiz?' diye. Artik 10 milyar dolarlari geçiyoruz. Bunun için Gaziantep'imizle gurur duyuyoruz ama 10 milyar dolar yeter mi? Yetmez. Türkiye'nin toplam ihracati 220 milyar dolari geçti." diye konustu.

Dünyada salgin nedeniyle sorunlar yasandigini ancak Türkiye'nin tüm zorluklara ragmen büyüdügünü ifade eden Turagay sözlerini söyle sürdürdü:

"Konteyner krizi yasandi, tedarik zincirlerinde kopmalar yasandi. Bunlar Türkiye'ye çok büyük tehdit dedik ama bir anda firsata dönüstügünü gördük. Avrupa'dan Türk mallarina talep artmaya basladi. Avrupa Birligi'ne ihracati yüzde 34,1 oraninda artirdik. Amerika'ya olan ihracatimizi yüzde 45,1 oraninda artirdik. Iste bunlari sizler yaptiniz. Ihracatçilarimizin çati kurulusu olan TIM Baskanligimizin önderliginde 7/24 çalistiniz. Biz de sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde Bakanligimizin önderliginde sabah aksam ihracatçilarimizla birlik olarak Türkiye'miz için çalistik. Türkiye'mizin potansiyeli çok yüksek, bunu unutmayalim. Türkiye'mizin ekonomik açidan kendine yeterliligini tam olarak saglamasi gerekiyor. Ekonomik gücümüzü ortaya koymamiz gerekiyor. Bunu da ihracatçilarimiz yapacak. Biz masanin arkasinda olacagiz, siz masanin önünde savas alaninda sahada olacaksiniz."

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle de Kurtulus Savasi'nda Gaziantep'in iki devlete karsi savastigini hatirlatarak "Ihracatimizin basaridan basariya kostugu bu dönemde ayri bir mücadele veriyoruz. 100 yil önce bagimsizlik mücadelesi veriyorduk, bugün ihracat ailesi olarak, bu ülke için ekonomik bagimsizlik mücadelesi veriyoruz." dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün 1923 yilinda Izmir Iktisat Kongresi'nde "Bagimsizliklar, ekonomik bagimsizliklarla taçlandirilmadigi takdirde eksik kalir." sözlerini hatirlatan Gülle, "Ihracat ailesi olarak dis ticaret fazlasi vermeye, aldigimizdan daha fazlasini satmaya az kaldi, arifesindeyiz." mesaj verdi.

Yilin sonunda en yüksek ihracat rakamina dogru gidildigini ifade eden Gülle, "Buna gayret gösteren, bunun ucundan tutan, bunun mücadelesini veren, askiyla ugrasan, derdiyle dertlenen ihracat ailemize, üretenlere, sanayicilere tesekkür ediyorum." diye konustu.

Artik ihracat rekorlari olarak konulan hedefleri öne çekerek gerçeklestirdiklerini belirten Gülle, "Ölçek ekonomisi bazinda daha fazla yatirim yapmamiz ve büyümemiz gerektiginde tedarik zincirini kirmadigimiz ve kopmadigimiz için çok önemli avantaj sagladik. Bu avantajimiz sayesinde ülkemize 23 milyar dolarlik Türkiye’de hiç is yapmamis, bugüne kadar hiç mal almamis kisiler, ülkemize gelip ihracat yaptilar. Bunun önümüzdeki sene daha da fazla artacagini görüyoruz." ifadesini kullandi.

Ihracat sampiyonlarina ödül verilen törene milletvekilleri, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, GAIB Baskani Fikret Kileci ile is adamlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile