Gaziantep'te Insaat Sektörüne Indirim Müjdesi

Gaziantep'te Insaat Sektörüne Indirim Müjdesi

Gaziantep Büyüksehir Belediye (GBB) Baskani Fatma Sahin, insaat sektörüne destek eli uzatti ve imar raporu harci ile GASKI santiye aboneligi için belediyenin aldigi ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapilacagini müjdeledi.

Ekonominin ve kalkinmanin önemli bir parçasi olan insaat sektörüne destek olmak amaciyla Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Insaat Müteahhitleri Dernegi (GAIMDER) Baskani Bora Kenevetçi’yle bir araya geldi. Yapilan toplantinin ardindan Baskan Sahin, sektör temsilcilerine imar raporu harci ile GASKI’nin santiye aboneligi için aldigi depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oraninda indirim yapilacagini açikladi.

"Indirimleri diger belediyelerimizden de bekliyoruz"

Toplantinin ardindan açiklamada bulunan GBB Baskani Sahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeslik modeli oldugunu animsatarak, “Iyi günde, kötü günde hastalikta ve saglikta bir ve beraber olmaliyiz. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel aliskanliklar ciddi bir degisime ve dönüsüme ugradi. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgindan farkli bir sekilde etkileniyor. Insaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olmasi nedeniyle dernegimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunlari konustuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarimizla da bir araya geldik. Raporlarimizi olusturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konusulmasi için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düsen görevlerimiz var. Insaat sektörü ekonomi için can suyu. Istihdam üretiyor. Farkli farkli sektörlerin çalismasina ve dinamik kalmasina yol açiyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkin dönmesi lazim. Insaat sektörünü bir beton sektörü olarak degil, kalkinmanin bir parçasi olarak görmeliyiz. Yaptigimiz istisareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düsürme karari aldik. Bu bir durustur. Bu diger kurumlara da örnek olmaktir. Özetle bizimle ilgili kisimlarda imar raporu harcinda hali hazirda aldigimiz ücreti yüzde 50 düsürüyoruz. Hayirli olsun. Bunun yaninda GASKI’nin santiye aboneligi için istedigimiz depozitoyu da yüzde 50 düsürüyoruz. Diger maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düsürme karari aldik. Biz bu yaptigimiz çalismanin aynisini diger belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu durusu göstermeyenler, yarinin iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz" seklinde konustu.

"Baskanimiz taleplerimize kayitsiz kalmadi"

Gaziantep Insaat Müteahhitleri Dernegi (GAIMDER) Baskani Bora Kenevetçi ise daha önce yaptiklari toplantidan çikan talepleri Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Baskanimiz taleplerimize kayitsiz kalmadi. Insaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. Istihdama ve ekonomiye katkisi çok büyük. Bugünlerde de destege ihtiyacimiz var. Baskanimizdan da destek talebinde bulunduk. Sag olsunlar yaptigimiz toplanti neticesinde de Baskanimiz Fatma Sahin’in bizlere önemli destekleri olacak" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile